Keresett szöveg: "Pogátsa Zoltán"

Pogátsa Zoltán

Mit hoz a robotokkal, mesterséges intelligenciával működő jövő?

Munka nélkül boldogságban, emberi értékeinkre koncentrálva jön el a digitális technológiákra alapozott Kánaán – vagy a technológiához nem értő tömegek tömeges elszegényesedést várhatjuk? Erről szólt az Internet Hungary kutatóinak konferenciabeszélgetése.

A nemnövekedés mellett hogyan lesz fenntartható a gazdaság?

Az Internet Hungary konferencián a nemnövekedés kérdését számos előadás járta körbe, és nem csak a környezeti, társadalmi vetületeit. Az elgondolás egyre nagyobb teret kap, így a vállalatoknak is érdemes végiggondolni, mit is jelenthet az elgondolás működésükre.

A növekedés és a fenntarthatóság 22-es csapdái. Podcastajánló!

A kapitalizmus tényleg felzabálhatja önmagát? Hegyi Nóra, Pogátsa Zoltánnal az Internet Hungaryn tartott előadása kapcsán beszélgetett.

Már a jegybankoknak is túl bonyolult a gazdaság – de mit tegyen a vállalkozó?

Az egyre bonyolultabb világgazdaságban nem világraszóló újdonságokkal, hanem ügyesen kitalált egyedi megoldásokkal tudnak a kisebb vállalatok gyorsan növekedni Pogátsa Zoltán közgazdász szerint.

A digitalizációt megkerülni nem lehet – de hogyan tudjuk jól használni?

A digitális gazdaságban még inkább igaz, hogy csakis növekedve, rugalmasan és innovatívan lehet üzletben maradni.

A problémákat megoldó kapitalizmus. A design szemléletmód adaptációs lehetőségei az üzletvitelben

A tanulmány a design szemléletmód adaptációs lehetőségeit vizsgálja az üzletvitelben.

Internet Hungary: Ébredünk. Ébredünk? Ébredünk!

Mit jelent és miképpen manifesztálódik a fogyasztók öntudatra ébredése, hogyan szelídítsük meg őket? Illetve hogyan fonódik egymásba a viselkedési közgazdaságtan, a digitalizáció, a modern fogyasztói társadalom elvárása, s hogyan kezelhető mindez üzleti oldalról? A válaszokat az idei Internet Hungary konferencia Ébredés blokkjának előadásaiból foglaltuk

Tudományos “stand-uppal” bővül a HG Média Csoport

Jelentős részesedést szerzett az elmúlt években népszerűvé vált, Mérő Lászlótól Kemény Dénesen keresztül Bojár Gáborig tucatnyi neves szakemberrel online és helyszíni előadásokat szervező TSU Rendezvényszervező Kft-ben a HG Média Csoport.

Összefogást sürget az IVSZ a digitális Magyarországért

A digitális fordulat az utolsó esély Magyarország számára, ezért társadalmi összefogásra szólít fel az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért a MENTA konferencián nyilvánosságra hozott kiáltványában. A digitalizáció minden magyar ember életét, minden hazai vállalat és intézmény működését jelentősen megváltoztatja, és a következő években alapjaiban rengeti meg mindennapjainkat – fogalmaz az informatikai és digitalizálódó vállalkozásokat tömörítő szervezet, amely éves nagy konferenciáján a megváltozott üzleti környezetre, az elérhető forrásokra, valamint az exportlehetőségek hatékony kihasználására fókuszál.

1/2