Keresett szöveg: "elon musk"

Elon Musk is belevág a saját ChatGPT-riválisának fejlesztésébe

Miután sorra jelentik be a legnagyobb amerikai, kínai és más techcégek, hogy az OpenAI nagy sikerű chatbotjához, a ChatGPT-hez hasonló eszközt fejlesztenek, az elmúlt hetekben a Tesla, a Twitter és a SpaceX vezére, Elon Musk is aktivizálta magát a területen.

Újabb leépítés a Twitternél

Folytatódik az elbocsátási hullám a Twitter mikroblogplatformnál, a legújabb létszámleépítés során legalább 50 alkalmazottnak mondtak fel – közölte a dpa német hírügynökség belső vállalati forrásokra hivatkozva.

Hogyan maradt le Kína a mesterségesintelligencia-versenyben?

Az egykor félelmetes tempóban fejlődő területet a párt és az exportkorlátozások is elkaszálják.

Döntött Zuckerberg: már a héten érkezik a fizetős Facebook

A fizetős Meta Verified kék jelvényt és számos egyéb előnyt biztosít, többek között nagyobb láthatóságot, a személyazonosság védelmét és elsőbbségi ügyfélszolgálatot.

Ki áll a ChatGPT mögött?

2022. november 30-án indította útjára a ChatGPT alkalmazást Sam Altman, az OpenAI vezetője, aki a Szilícium-völgyben már jól ismert recept szerint otthagyta egyetemi tanulmányait, hogy a saját projektjén dolgozzon, bár az eltűnt a süllyesztőben.

Piackutatási interjú a ChatGPT chatbottal a kutatási trendekről és a jövőről

Az NRC vezetője, Klenovszki János puszta szakmai kíváncsiságból készített egy interjút a köztudatba most berobbant ChatGPT chatbottal a piackutatásról és arról, hogy szerinte milyen területeken tudja majd segíteni a piackutatók munkáját.

Megfizethető űrtechnológiával fejleszthetik informatikájukat a hazai kkv-k

A gyenge internetkapcsolat miatti kellemetlenségeket senkinek nem kell bemutatni, és bár az informatika az elmúlt 5 évben robbanásszerű fejlődésen ment keresztül, az említett probléma rengeteg embernek okoz bosszúságot napjainkban is, legyen szó akár magáncélú, akár üzleti felhasználóról. Ennek hamarosan vége lehet: 2023-ban már Magyarországon is elérhető és megfizethető megoldás a Starlink szatellit alapú internet-szolgáltatás, ami hamarosan nagy hatással lehet az egész hazai távközlési piacra.

A Széchenyi István Egyetem hallgatói ismerkedhettek meg elsőként Elon Musk műholdas rendszerével

Az Elon Musk nevéhez kötődő amerikai SpaceX űrkutatási vállalat több ezer alacsony pályás műhold segítségével létrehozott globális internetszolgáltatása a Starlink, amelynek terminálját és annak tesztelését – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) való együttműködés keretében – a hazai felsőoktatásban elsőként a győri Széchenyi István Egyetemen mutatták be. Ez a program is bizonyította, hogy az intézmény hallgatói a legmodernebb technológiák segítségével naprakész tudást szerezhetnek akár az űrtávközlés területén is.

Innováció és horror: a cég, ami a szemünk előtt forgatja fel a világot

Az Elon Musk közreműködésével alapított OpenAI az elmúlt fél évben két forradalmi technológiával is előállt (DALL-E 2, ChatGPT), a Microsoft pedig épp most tolt bele 10 milliárd dollárt. A Qubit bemutatta napjaink legizgalmasabb techcégét és vezetőjét, Sam Altmant.

Betilthatják a TikTokot az EU-ban

Betilthatják az Európai Unióban az egyik legnépszerűbb videómegosztót, a TikTokot, amennyiben a platform nem fordít kellő figyelmet egyes tartalmak cenzúrázására – figyelmeztetett egy uniós tisztviselő.

1/16