Keresett szöveg: "automatizálás"

„Az oktatás az egyik legfontosabb eszközünk a jövő generációinak támogatásában”

Mindenkinek akad az életében olyan helyzet, amikor meggyűlik a baja a matematikával, bosszús pillanatokat okozva. Az iskolapadban ezek az érzések hatványozottan érvényesülnek, főleg egy feszültséggel teli időszakban a gimnáziumi felvételi vagy az érettségi előtt. Vannak azonban olyan módszerek, amelyekkel megkönnyíthető, sőt akár meg is szerettethető a diákokkal a “matekos mumus”. Gódor Zolával, a Rapid Matek egyik alapítójával beszélgettem.

Átadták a Felelős Fintech Tartalmakért pályázat díjait

Kiderült, hogy kik nyerték a Felelős Fintech Tartalmakért pályázat elismeréseit. A kezdeményezést a Számlázz.hu és a Péntech hívta életre, hogy díjazza azon újságírók munkáját, akik sokat tesznek a hazai fintech tudatosság növeléséért, a lakosság és a vállalkozói világ edukációjáért.

Sokan bíznak a mesterséges intelligenciában, de érdemes figyelni a buktatókra!

Az elmúlt hónapokban-években egyre elterjedtebb lett a mesterséges intelligenciával ellátott eszközök használata és a felfutásnak még messze nincs vége. A legtöbb vállalatvezető jelenleg is az AI-megoldásokban látja a jövőt, azonban érdemes figyelmet fordítani a megbízhatóságra is – emeli ki Dr. Barta Gergő, a Deloitte vezető Mesterséges Intelligencia szakértője.

Az SAP úgy alakítja az adatalapú üzleti transzformáció jövőjét, hogy az ügyfelek sikeresek legyenek az AI korszakban

Az SAP Datasphere ma bejelentett új képességei – többek közt az új generatív mesterséges intelligencia funkciók – átalakítják a vállalati tervezést az egyszerűsített adatkörnyezet és az intuitív adatkezelés révén. Ezek az innovációk segítenek az ügyfeleknek adatvagyonuk maximális hasznosításában, hogy mélyebb összefüggéseket fedezhessenek fel szervezetük működésében, valamint gyorsabb növekedést és nagyobb hatékonyságot érhessenek el az AI korszakában.

Az ABB a Light + Building 2024 kiállításon: Intelligens épületek csúcstechnológiái testközelből, a fokozott interoperabilitás, hatékonyság és élhetőség érdekében

A világ vezető világítástechnikai és épületgépészeti szakkiállításán az ABB be fogja mutatni, milyen energiahatékonysági előnyökkel jár a digitalizáció és az interoperabilitás az intelligens funkcionális épületekben, a modern lakóterekben és az iparban már napjainkban is, és hogyan járulnak hozzá az innovációk a fenntarthatóbb jövőhöz.

A kiberbiztonság üzleti felelősség, nem csupán informatikai feladat

Téves az az elképzelés, hogy a mai technológiai környezetben – gondoljunk csak a mesterséges intelligencia ugrásszerű fejlődésére – bármilyen vállalati érték biztonságban van az optimális kibervédelmi feltételek megteremtése nélkül. Míg korábban ennek kiépítése vagy elhanyagolása kizárólag a vezetők kezében volt, ez most megváltozik.

SmartManFest: bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a digitalizáció világába a Széchenyi-egyetemen

Az ipar 5.0 innovációs és technológiai átmenet, valamint az ipari fokozatváltás a témája a Széchenyi István Egyetem programjának, amelyet a hagyományteremtő céllal életre hívott Smart Manufacturing Festival keretén belül rendeznek a győri kampuszon és az egykori kekszkockában, vagyis az egyetem Győri Innovációs Parkjában. Az érdeklődők március 6-án izgalmas előadások és laborlátogatások keretében pillanthatnak be a digitalizációs innovációk világába.

Hogyan járul hozzá a digitalizáció az energiaköltségek csökkentéséhez?

A digitalizáció már elkerülhetetlen, legyen szó akár irodáról, akár oktatási intézményről. Az átállást erősen sürgeti az egyre inkább elterjedő környezettudatos trend, de nyomós érv mellette az energiaárak kiugróan magas megemelkedése is. Hogy milyen eszközökben érdemes gondolkodnunk és azok milyen megtérülést hozhatnak már néhány éven belül, abba Herczog Gábor, a Legamaster magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Urbán Tamás vizuáltechnika üzletágvezető nyújtott betekintést.

A tervezettnél gyorsabban halad fenntarthatósági céljai megvalósításával a Schneider Electric

Nagyot lépett előre fenntarthatósági célkitűzései teljesítésében a múlt évben a Schneider Electric, ennek köszönhetően a társaság az eredetileg tervezettnél jobban áll vállalásai megvalósításával. A cég több mint 550 millió tonna CO2-kibocsátás elkerülésében segítette ügyfeleit, a csomagolás közel kétharmadánál pedig már kartonpapírral helyettesítették az egyszer használatos műanyagot.

Az ABB felvásárolja a Sevensense-t, megerősítve ezzel vezető szerepét a következő generációs mesterséges intelligencia alapú mobil robotika területén

A svájci start-up Sevensense vezető szerepet tölt be a mobil robotok sebessége, pontossága és autonómiája legmagasabb szintjét lehetővé tevő, mesterséges intelligencia alapú navigációban, amely az egyik leggyorsabban növekvő szegmens a robotikai piacon. Az akvizíció alátámasztja az ABB befektetési stratégiáját, ami azokra az innovatív mesterséges intelligenciára épülő megoldásokra fókuszál, amelyek átalakítják az egyes iparágakat, köztük a logisztikát és a gyártást is.

2/55