Az ABB a Light + Building 2024 kiállításon: Intelligens épületek csúcstechnológiái testközelből, a fokozott interoperabilitás, hatékonyság és élhetőség érdekében

Az ABB a Light + Building 2024 kiállításon: Intelligens épületek csúcstechnológiái testközelből, a fokozott interoperabilitás, hatékonyság és élhetőség érdekében
A világ vezető világítástechnikai és épületgépészeti szakkiállításán az ABB be fogja mutatni, milyen energiahatékonysági előnyökkel jár a digitalizáció és az interoperabilitás az intelligens funkcionális épületekben, a modern lakóterekben és az iparban már napjainkban is, és hogyan járulnak hozzá az innovációk a fenntarthatóbb jövőhöz.

Az energiatakarékosság a legegyszerűbb és leggyorsabb módja az éghajlat védelmének, és az építőiparban e tekintetben különösen nagy lehetőségek rejlenek. A széles körű villamosítás és digitalizáció kulcsfontosságú az energetikai átállás megvalósításához, és jelentősen hozzájárulnak a hatékonyság növeléséhez és az erőforrások megőrzéséhez.

Az otthoni automatizálási megoldások gyártásával foglalkozó Eve Systems tavalyi felvásárlásával az ABB vadonatúj fejezetet nyitott az interoperabilitás és a rugalmasság felé vezető úton. Az Eve technológiái a több gyártóra kiterjedő Matter csatlakozási szabványon és a Thread hálózati protokollon alapulnak. Így az ABB egy olyan új technológia integrálásában tört az élre, amely maximálisan kiterjesztheti az otthoni automatizálás világának határait.

A rendezvényen először láthatunk példákat arra, hogyan születnek az Eve készülékek és az ABB-free@home® rendszer integrálásából újabb funkciók és még több kényelem. A stand látogatói a „Mindennapi élet”, a „Munka”, valamint a „Tervezés és építészet” tereket magába foglaló középső területet bejárva megtudhatják, hogyan tehetik élhetőbbé környezetüket, és kézzelfogható, működő megoldások formájában kaphatnak ötleteket új és felújított épületekhez.

A technológiák közül sokan Frankfurtban mutatkoznak be először szakkiállításon. Ilyenek például azok az érintőképernyők, amelyekkel a helyiségek összes funkciója testreszabható felületekről vezérelhető, az újrahasznosított anyagokból készült díjnyertes lámpakapcsoló-sorozatok, valamint a nagyobb nyíltságot és interoperabilitást biztosító új energiagazdálkodási rendszer-bővítő modulok. A látogatók emellett azt is megtudhatják, hogyan állítanak fel az épületautomatizálási, energiaelosztási és energiagazdálkodási megoldások új mércét idő- és helytakarékosság tekintetében a telepítés és a munka megtervezése során.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!