Az SAP úgy alakítja az adatalapú üzleti transzformáció jövőjét, hogy az ügyfelek sikeresek legyenek az AI korszakban

Az SAP úgy alakítja az adatalapú üzleti transzformáció jövőjét, hogy az ügyfelek sikeresek legyenek az AI korszakban
Az SAP Datasphere ma bejelentett új képességei – többek közt az új generatív mesterséges intelligencia funkciók – átalakítják a vállalati tervezést az egyszerűsített adatkörnyezet és az intuitív adatkezelés révén. Ezek az innovációk segítenek az ügyfeleknek adatvagyonuk maximális hasznosításában, hogy mélyebb összefüggéseket fedezhessenek fel szervezetük működésében, valamint gyorsabb növekedést és nagyobb hatékonyságot érhessenek el az AI korszakában.

„Az adatok könnyű elérése és rögzítése elengedhetetlen a vállalkozások számára a jobb döntéshozatalhoz. A mesterséges intelligencia bevethetőségének előfeltétele a jó minőségű adat. Ha ez rendelkezésre áll, akkor az AI képes lesz forradalmasítani az üzleti élet minden területét” – mondta Juergen Mueller, az SAP technológiai igazgatója és az igazgatóság tagja. „Legújabb SAP Datasphere innovációink, valamint a Collibrával kialakított új és kibővített partnerség óriási ugrást jelent abban a képességünkben, hogy segítsük ügyfeleinket az intelligens üzleti transzformációban a hiteles és releváns adatokon keresztül.”

Az újítások célja, hogy létrejöjjön egy üzleti adatszövet, egy olyan architektúra, amely biztosítja, hogy az adat minden stratégiai kezdeményezés alapja lehessen. A ma bejelentett innovációk és a Collibrával kialakított partnerség felvértezi a szervezeteket arra, hogy minden adatfogyasztónak valódi jelentéssel, és üzleti értékkel bíró adatokat szállítsanak.

A ma bejelentett SAP Datasphere innovációk segítenek az ügyfeleknek olyan egységes adatnézet kialakításában, amely leegyszerűsíti az adatkörnyezetet akár on-prem, akár felhőalapú, akár harmadik fél által kezelt környezetben, eközben megtartva a kontextust és a logikai kapcsolatokat. Így lesznek képesek ugyanis a szervezetek gyorsabban alkalmazkodni a piaci változásokhoz és hatékonyabban döntéseket hozni. Az új copilot és vektoradatbázis-képességek azt biztosítják, hogy a generatív mesterséges intelligencia által kibocsátott következtetések az üzleti környezetbe illeszkedőek legyenek. Az új tudásgráf pedig az összetett adatok átláthatóságát és a bennük rejlő minták felfedezését segíti. Ezekkel és egyéb adatinnovációkkal támogatja az SAP az ügyfeleket, hogy az adatokban rejlő lehetőségek vállalati értékké váljanak.

„Csak úgy érhető el, hogy az adatok igazi értelmet nyerjenek egy szervezet életében, és összefüggések legyenek belőlük kinyerhetők, ha az adatokat az üzleti környezetükben vizsgáljuk. Az adatok kinyerésével és mozgatásával ugyanis jelentésük nagy része elveszik azáltal, hogy már nem kapcsolódnak üzleti folyamatokhoz. Ez az, amit a most bejelentett üzleti adatszövet architekturális megközelítése másként kíván megvalósítani – egyszerűsíti a hozzáférést a kritikus fontosságú üzleti adatokhoz, legyenek akár különböző alkalmazásokban, felhőben és helyszíni adattárban elszórva, miközben az üzleti környezetet sértetlenül hagyja. Így a szervezetek azonnal cselekedhetnek, és releváns adatokat juttathatnak el minden üzleti fogyasztóhoz. Ez az adat-és összefüggés-alapú döntéshozatal biztosítéka” – tette hozzá Alex-Luis Militaru, az SAP Business Technology Platform közép- és kelet-európai vezetője.

A bejelentett fejlesztések részletesen:

Generatív AI copilot és mesterséges intelligencia irányítás
Az SAP generatív AI másodpilótája, a Joule most érkezik az SAP Analytics Cloudba, hogy automatizálja például a jelentések, irányítópultok, és tervek létrehozását és fejlesztését. Ezt az automatizálást a már általánosan elérhető SAP HANA Cloud vektor képességek teszik lehetővé, amelyek a nagy nyelvi modellek erejét egyesítik a szervezet összes releváns adatával – így biztosítva, hogy üzleti környezetben értelmezhető outputot teremtsen a generatív AI.

A generatív AI beépítése az egész vállalkozásba nem lehetséges megbízható és szabályozott adatok nélkül. Annak érdekében, hogy az SAP a szervezetek számára megoldást kínálhasson az AI irányelveinek, folyamatainak és gyakorlatainak irányítására, bejelentette a Collibra-val fennálló partnerség kiterjesztését, amely keretében integrálja a Collibra AI Governance platformját az SAP adatvagyonával. Ez elősegíti az átláthatóságot és az elszámoltathatóságot a szervezetek számára, valamint biztosítja a szabályozási, megfelelőségi és adatvédelmi irányelvek betartását.

Insightok és minták feltárása a tudásgráf segítségével
Az új SAP Datasphere tudásgráf segítségével a szervezetek rejtett összefüggéseket és mintákat fedezhetnek fel alkalmazásaik és rendszereik között. Ez lehetővé teszi a műszaki és az üzleti felhasználók számára, hogy mélyen megértsék az adatok, a metaadatok és az üzleti folyamatok közötti kapcsolatokat, valamint fokozzák a gépi tanulás és a nagy nyelvi modellek hatékonyságát.

Egységes és haladó tervezés és elemzés
Az új SAP Datasphere és az SAP Analytics Cloud integráció egyetlen adatkezelő rendszert és fejlett elemzési megoldásokat kínál a szervezetek közötti tervezéshez. A tervezők egyetlen rugalmas modell segítségével lebonthatják a silókat, egyetlen eszközzel dolgozhatnak az adat-előkészítéshez, a modellezéshez és a tervezéshez.

Ezenkívül az üzleti felhasználók bevethetik az SAP Analytics Cloud új iránytűjét, hogy jobb eredményeket érjenek el a tervezésben és az elemzésben az adatvezérelt szimuláció révén. Az új megoldás lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy összetett szimulációkat futtassanak egy chat-felületen keresztül, hogy kiértékeljék a prediktív eredményeket, és folyamatosan módosítsák a szabályozható változókat az optimális terv megtalálása érdekében.

Ez támogatja az ügyfeleket abban, hogy átalakítsák tervezésüket a pénzügyi, működési, ellátási lánc és munkaerő-tervezés egységesítésével, az SAP-alkalmazásokhoz és harmadik féltől származó adatokhoz való natív kapcsolatra támaszkodva.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!