Keresett szöveg: "robotok"

Az 5G újradefiniálja a szolgáltatásokat

Miközben a telekommunikációs szolgáltatók sora jelentik be az újabb és újabb ötödik generációs (5G) technológiákat, számos vezető bizonytalan abban, hogyan használja a technológiát üzleti szinten, illetve vizsgálja az átállás szükségességét. Ugyan az 5G-hálózatok megnövekedett kapacitást és nagyobb sebességet kínálnak, egyelőre a 4G számít működőképesnek, megbízhatónak és költséghatékonynak. Az 5G ugyan rengeteg előnnyel bírhat, ám emellett kihívásokat is tartalmaz – mutatja a Deloitte Quality Engineering Trends tanulmánya.

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

A csalók nem mennek szabadságra, sőt, a vakáció során a gyerekeket is gyakrabban célba vehetik. Akár a közösségi médián keresztül, például egy híresség neve alatt futó hamis oldalon. Vagy éppen okostelefonos játéknak álcázott átveréssel. Ezért a gyerekeknél indokolt az óvatosság, különösen a bankolásba nemrég belekezdő fiataloknál ‒ hívta fel a gyerekek és a szülők figyelmét Nagy Ádám, a K&H bankbiztonságért felelős vezetője. A szakember konkrét példákat is említ a csalásokra: a címmódosításos megoldást vagy éppen a capthás és a vírusirtós csalást. A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő komoly segítséget jelent a diákoknak ahhoz, hogy kikerüljék az átveréseket.

K&H: keresi a helyét a mesterséges intelligencia

Az innovációban élenjáró és a digitális átállást kiemelten kezelő cégeknél terjed leginkább a mesterséges intelligencia alkalmazása – derül ki a K&H innovációs index kutatás 2024 első félévi adataiból. Az AI általános használata visszaesett ugyan, de egyre több vállalat foglalkozik azzal, hogy saját fejlesztésekkel integrálja működésébe a mesterséges intelligenciát.

Győri Gyerekegyetem: a mesterséges intelligenciáról tanulhatnak a Széchenyi István Egyetemen táborozók

Június utolsó hetében ismét gyerekzsivajtól hangos a Széchenyi István Egyetem győri campusa. Az intézmény és a Mobilis Interaktív Élményközpont közös szervezésében hetedik alkalommal nyitotta meg kapuit a különleges tudományos tábor, a Győri Gyerekegyetem. Az idei év fő témája a mesterséges intelligencia.

Robotkutyához fejlesztett hámot a világhírű magyar márka

A JULIUS-K9® Európa vezető kutyahámgyártója perszonalizálható hordozóhámot fejlesztett az Unitree Robotics egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Go2 robotkutyáihoz. A dizájn díjas, magas minőségű termékeiről világszerte ismert cég első robotikai kiegészítője a tulajdonos egyéni preferenciái szerint feliratozható.

A legszimpatikusabb vállalat a sport megjelenésben

A márkaépítés nem merülhet ki egyetlen logó elhelyezésével a hirdetési felületeken, mert abból sosem lesz márkaérték és márkahűség. Beszélgetés Bánhegyi Zsófiával, a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi igazgatójával a marketing feladatairól, felelősségről, digitális fejlesztésekről és a jövő izgalmairól a szerencsejáték iparban - 2. rész

“Nem elég elérni a céljainkat, mert az nem vezet el az élet értelméhez”

Mitől lesz valami igazán hiteles és igaz? Hogyan tudhatjuk meg, kik is vagyunk valójában? Pál Ferenc ezeket a kérdéseket járta körül a 29. Digital-Media Hungary konferencián. “Sokan beszűkültünk a korgondolkodásba” - mondta a katolikus pap és mentálhigiénés szakember. Előadásában a modern világ értékeit vette sorra, ám mindegyikre kínált egy alternatívát is: olyasmit, ami ezeknél magasabb rendű lehet.

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics május végén bemutatta legújabb remekművét, a Unitree G1 humanid robotot. A modell egy olyan speciális robot, amelynek külseje nagy mértékben hasonlít az emberéhez, valamint képes a különböző emberi gesztusokat és mozdulatokat megvalósítani. Ezeket a robotokat elsősorban feladatok automatizálására használják, ugyanakkor alkalmasak arra is, hogy emberek számára tervezett környezetben végezzenek monoton, vagy akár az ember számára veszélyes feladatokat.

Erősödő toborzás várható a gyártás, termelés területén

Az elmúlt másfél évben tovább lassult a toborzás a gyártási és termelési szektorban, ez a tendencia pedig egybevág az országos helyzettel: a vállalatok visszafogták a munkaerőfelvételt, helyette sokkal inkább a meglévő munkavállalók megtartására fókuszálnak. Ennek ellenére a szektorban dolgozó szakemberek továbbra is keresettek a munkaerőpiacon – derül ki a Profession Services, a Profession.hu toborzással foglalkozó üzletágának gyártási és termelési szektorra vonatkozó elemzéséből.

Az LG két kutatási beszámolóját mutatták be egy rangos ausztriai AI technológiai konferencián

Május 7-11. között, a Bécsben megrendezett International Conference on Learning Representations (ICLR) 2024 konferencián mutathatta be kutatási eredményeit az LG Electronics (LG). A rengeteg beérkezett pályamű közül az LG kutatási dokumentumait a legjobb egy százalék közé választották, így bekerültek a konferencia programjába. Mindez jól szemlélteti az LG kutatási erőfeszítéseinek jelentőségét, és megerősíti a cég pozícióját a kulcsfontosságú AI technológiák fejlesztésének éllovasaként az olyan területeken, mint például a robotika, a metaversum és az intelligens otthonok.

1/53