A robotikaversenyek növekvő jelentőségéről tart online meetupot a Neumann Társaság

A robotikaversenyek növekvő jelentőségéről tart online meetupot a Neumann Társaság
A 2024. február 29-i eseményen a Neumann Társaság néhány hete megújult, megerősített Robotika szakosztályának diákversenyeket szervező tanárai osztják meg abbéli tapasztalataikat, hogy a már digitális korszakba született alfa generációs diákok oktatásában miért tölthet be kulcsszerepet a robotika.

A robotikai diákversenyek egyre növekvő fontosságáról tart online meetupot a Neumann Társaság néhány hete megújult Robotika szakosztálya, amely új alelnökökkel és várhatóan új munkacsoportokkal erősíti tevékenységét. A megújult Robotika Szakosztály Felsőoktatási Szakértői Munkacsoportot is alapított, melynek vezetését Galambos Péter professzor, az Óbudai Egyetem Bejczy Antal Intelligens Robotikai Központ igazgatója vállalta el. A munkacsoport a robotika versenyekre vonatkozó értékelési rendszer kidolgozását és a versenyminősítést fogja szakmailag támogatni.

A szakosztály új alelnökeként Nemes József, az ELTE Savaria Műszaki Intézet docense, Neumann-díjas, a társaság Vas Megyei Területi Szervezetének vezetője az egyetemekkel való kapcsolattartásért felel. A szakosztály új alelnökeként Kiss András (Egri Balassi Bálint Általános Iskola) kiemelten az óvodapedagógiai és az általános iskolai szféra szereplőivel való kapcsolattartásért felel.

A megújult szakosztály a korábbinál is hangsúlyosabban szeretné támogatni a hazai robotikai versenyeket, és ezek hivatalos minősítését: ha a Neumann Társaság Tehetséggondozási Szakosztálya által, évtizedek óta sikerrel szervezett programozási versenyekhez hasonlóan a robotikai versenyek is versenypiramisba szerveződnének, idővel az ezeken elért kimagasló eredményeket is extra pontszámmal vehetnék figyelembe a hazai műszaki felsőoktatási intézmények. A Neumann Társaság ehhez szeretne szakmai fórumot biztosítani a versenyszervezők számára.

A robotikaversenyek fontosságáról tart meetupot a társaság

Egyebek mellett a fenti témáról is szó esik majd a 2024. február 29-én, 16 órától a Zoom platformon zajló, Versenyben a robotok II. című meetupon, amelyen előzetes regisztrációt követően bárki díjmentesen részt vehet. A meetup szervezői az óvodapedagógustól kezdve az egyetemi tanárig bármilyen pedagógust szeretettel látnak, hiszen a szakosztályban dolgozó tehetséggondozó tanárok szerint az alfa generációs (2010 után született) gyerekek oktatásában a programozás és az informatika mellett a robotika is alapvető jelentőségű lesz.

Az eseményen Oláh Tibor (Hajdúböszörmény), a Robotolimpia, és Bakti András Tamás (Nyíregyháza), a Robot Exatlon szervezője mutatja be az érdeklődőknek saját robotikai versenyeit. A beszélgetésen Abán Csaba, a Neumann Társaság Robotika Szakosztályának elnöke is részt vesz, moderátora pedig a társaság új ügyvezetője, Képes Gábor lesz.

A meetup folytatása a Neumann Társaság 2022-es, nagy sikerű meetupjának , de attól függetlenül is bárki bekapcsolódhat, aki érdeklődik a digitális kultúra, robotika és a versenyszervezés kulisszatitkai iránt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!