Újabb két évig marad Vidus és Vaszily a MEME alelnöke

Újabb két évig marad Vidus és Vaszily a MEME alelnöke
A márciusi közgyűlésen szavaztak bizalmat az RTL Magyarország vezérigazgatójának és a TV2 Csoport igazgatósági elnökének.

Vidus Gabriellát, az RTL Magyarország Zrt. vezérigazgatóját és Vaszily Miklóst, a TV2 Média Csoport Zrt. igazgatósági elnökét választotta újra alelnökké márciusi közgyűlésén a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME). A hazánkban működő televíziós vállalkozásokat egyesítő szakmai szervezet alelnökei 2019 óta töltik be ezt a pozíciót, mostani megválasztásuk újabb két évre szól - írja a Kreatív online.

Vidus Gabriella már évek óta állandó szereplője a média legbefolyásosabb vezetőiről szóló listáknak. Szakmai karrierjét a TV2-ben kezdte meg 1997-ben, egyidőben a kereskedelmi televíziózás indulásával. 2000-ben csatlakozott az RTL Klubhoz, ahol két év elteltével már kereskedelmi vezető lett. 2004-től az akkor alakult R-time ügyvezető-helyettese, majd 2008-ban az R-time ügyvezetője, egyben az RTL Klub kereskedelmi igazgatója lett. 2015. július 1. óta vezérigazgatóként irányítja RTL Magyarországot. 2017 óta a Magyar Reklám Szövetség alelnöke a média szektor megbízásából.

Vaszily Miklós 2001-től vezérigazgatóként és tulajdonostársként csatlakozott a Portfolio.hu gazdasági portált működtető Net Média Zrt-hez. 2005-től az Index.hu Zrt. vezérigazgatójaként és a tulajdonos CEMP médiacsoport operatív vezetőjeként folytatta munkáját. 2010-2014 között a Magyar Telekom Csoporthoz tartozó Origo Zrt. vezérigazgatói pozícióját töltötte be. 2015-ben került az MTVA-hoz, először annak operatív vezérigazgató-helyetteseként, majd megbízott vezérigazgatójaként, 2016-tól pedig kinevezett vezérigazgatóként. 2018 októbere és 2019 márciusa között az Echo Hungária TV Zrt. vezérigazgatója volt. 2019 januárjától a TV2 Médiacsoport Zrt. igazgatóságának elnöke.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!