Újabb funkciót tesztel a WhatsApp

Újabb funkciót tesztel a WhatsApp
Automatizálná a szöveghez passzoló matrica küldését.

Amióta kiderült, hogy megváltoznak a felhasználói feltételek a WhatsAppban, az üzenetküldő szolgáltatás, egyfajta gyógyírként, újabb és újabb funkciókkal kísérletezik. Például változtatható sebességű lejátszással vagy a 24 óra után eltűnő üzenetekkel.

A WhatsApp kódjaiban kutakodó WABetaInfo a napokban egy újabb készülő funkcióra derített fényt: könnyebbé válik a matricák hozzáadása a csevegésekhez, persze ez most az angol nyelvre vonatkozik.

Jelenleg is könnyen lehet matricákat keresni kulcsszavak (happy/boldog, love/szerelem, sad/szomorú) alapján, ha megnyomják a matrica gombot, azonban a WhatsApp azt szeretné, ha a matricajavaslat rögtön a szövegmezőbe kerülne a leírt szó alapján. Amennyiben vannak javaslatok, a matrica parancsikon más színnel kezd majd világítani. Miután ezt megérinti a felhasználó, eltűnik a billentyűzet, és máris lehet válogatni a kapcsolódó matricák közül. Az új funkciót egyelőre még nem lehet elérni, azonban a WABetainfónak sikerült aktiválnia a WhatsApp egy következő verziójában.

Hasonló tulajdonság – jegyzi meg az Android Police – már elérhető a konkurens termékekben: a Telegram például matricajavaslatot ad a beviteli mezőbe szúrt hangulatjelek alapján.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Whatsapp