Új szakemberekkel erősít az RTL Magyarország marketingkommunikációs csapata

Új szakemberekkel erősít az RTL Magyarország marketingkommunikációs csapata
Rényi Balázs személyében tapasztalt médiaszakember csatlakozik az RTL Magyarország marketing és kommunikációs igazgatóságához 2021. szeptember 1-től. A szakember az újonnan kialakított Marketing és kommunikációs stratéga pozícióba érkezik Szabó Zoltán marketingkommunikációs igazgató csapatába. A tapasztalt kommunikációs és marketingszakemberekből álló csapat ezzel együtt szervezetileg is teljesen megújul.

Rényi Balázs az egyik legtapasztaltabb social media szakember Magyarországon. Tanulmányait többek között Amsterdamban végezte, ahol a social media üzleti felhasználását kutatta. Pályafutását a Sport1 TV sales managereként kezdte 2004-ben, az elmúlt 11 évet pedig neves kreatív és médiaügynökségeknél töltötte. Előadóként számos konferencián vesz részt, a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Budapesti Gazdasági Egyetemen órákat ad. Az RTL Magyarországhoz az Isobar Budapest Head of Content & Social Media pozíciójából érkezik. Marketing és kommunikációs stratégaként feladata többek között az RTL Magyarország csatornáin futó műsorokhoz és brandekhez tartozó kreatív kampányok stratégiájának a kialakítása, illetve aktívan részt fog venni az RTL Magyarország márkáinak újrapozicionálásában.

Ezzel egy időben a vállalat marketingkommunikációs igazgatósága szervezetileg teljesen megújul. Az átalakítási folyamat célja, hogy az új szervezeti felépítés, illetve az abból következő változások hatékonyabban szolgálják az RTL Magyarország átalakuló és egyre digitálisabb márkáit. Ennek az átalakulásnak a részeként Rényi Balázs mellett további két kolléga csatlakozott a vállalat marketing és kommunikációs igazgatóságához a közelmúltban. Nikolits Dóra marketing és kommunikációs kampányvezetőként, míg Solymosi Eszter kommunikációs menedzserként csatlakozott az RTL Magyarországhoz.

Nikolits Dóra többéves szakmai tapasztalattal rendelkezik a televíziós marketingkommunikáció területén. 2013-2016. között a VIASAT3 és VIASAT6 csatornák marketingkampányain dolgozott mint marketing executive, ezt követően a ViacomCBS senior marketing managereként a vállalat marketing projektjeit vezette a kelet-európai régióban. Többek között olyan kampányokért volt felelős, mint a számos kreatív díjat megnyert Comedy Central Heti Dörgés című műsorának bevezető integrált kampánya, vagy a Paramount Channel Filmek. Csodák. image kampánya.

Solymosi Eszter több mint 15 éves televíziós tapasztalattal rendelkezik. Hosszú éveken át PR managerként felelt a VIASAT3 és VIASAT6 csatornák teljes körű kommunikációjáért, a csatornák saját gyártású produkcióihoz és akvizíciós tartalmaihoz tartozó kommunikációs kampányok stratégiai tervezéséért és végrehajtásáért. Nevéhez fűződik többek között a Feleségek luxuskivitelben és az Észbontók több évadának, illetve a 200 első randi című sorozat 1. évadának kommunikációja.

„Az RTL Magyarország márkái nagy változások előtt állnak, amihez nemcsak meg kell erősítenünk a marketingterületet, de biztosítanunk kell, hogy az eddigieknél is jobban használjuk fel a jelenlegi erőforrásokat, és jusson elegendő figyelem a stratégiai tervezésre és a brand hosszútávú céljainak kialakítására is. Ezeknek a kihívásoknak igyekszünk megfelelni, amikor a lehető legjobb szakemberekkel bővítjük az RTL Magyarország már jelenleg is erős csapatát” – mondta Szabó Zoltán, az RTL Magyarország marketingkommunikációs igazgatója.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!