Új podcast a magyar humorról hazai stand-uposokkal

Új podcast a magyar humorról hazai stand-uposokkal
A hazai stand-upos szcéna feltörekvő és már-már veteránnak számító humoristáival indított podcast-sorozatot a Comedy Central és a Dumaszínház. A maga nemében hiánypótló, DumaCast nevű projekt a műfaj kulisszái mögé enged betekintést.

A DumaCast a stand-upos szakma mélyére ereszt szondát, egyes epizódjaiban pedig a legkülönbözőbb hazai humoristák szólalnak meg, és járnak körbe olyan témákat, melyeknek köszönhetően a hallgatók különböző aspektusok mentén tudhatják meg, milyen módon áll össze egy humorest, meddig lehet elmenni a témákkal, vagy éppen azt, hogyan működik a tehetséggondozás a szakmán belül.

Török Ádám nemrég a Fiatal Félőrültek Estjében mutatkozott be a Comedy Central nézői számára, most azonban a DumaCast műsorvezetői teendőit látja el.
„Egy meglehetősen szakmai jellegű podcastnek indult a DumaCast: olyan témákról beszélgetünk a stand-uppal és humorral kapcsolatban, amiről nem esik sok szó. Nagyon komoly progresszió van az estek és a fellépők esetén is. A közbeszéd és közízlés azonban nem igazán tükrözi ezt a változást; sok esetben még mindig a tíz-tizenöt évvel ezelőtti elvárások vannak jelen, de vannak, akik az amerikai stand-up stílusát kérik számon a magyar fellépőkön. Azt gondolom, nem érdemes így összehasonlítani; a magyar stand-up hatalmas fejlődésen megy épp át, a műsorral pedig igyekszünk erre rávilágítani, hogy ismét megnyerjük az új generációt” – árulta el Ádám.

A műsor vendégei változatos és humoros módon járják körbe a legkülönbözőbb témákat. Felméri Péter és Szabó Márton István, a Dumaszínház művészeti vezetője vitatják meg azt, hogyan lehet valakiből Magyarországon stand-upos. Tóth Szabolcs és Bálint Ferenc formációja, a Szomszédnéni Produkciós Iroda az Erdélyi Humorfesztivál megszervezéséről és személyes élményekről osztanak meg infókat. Ács Fruzsina és Fancsikai Eszter, a Nem Akarok Beleszólni Instagram-oldal oszlopos tagja a közösségi médiában művelt humorról értekezik, míg Szabó Balázs Máté és Turai Barna, a Síkidegvagyok csatornától a műfaj legnagyobb problémáiról folytat eszmecserét. Janklovics Péter és Tóth Edu a kollaboráció folyamatáról mesél, Csenki Attila és Benk Dénes párosa pedig azt feszegeti, hogy melyek a legmeglepőbb tabutémák ma egy fellépő számára.

A DumaCast műsorai heti rendszerességgel érkeznek a Comedy Central YouTube-csatornájára.

 

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!