Új funkcót tesztel a Twitter

Új funkcót tesztel a Twitter
A Twitter már teszteli azt a funckiót, amivel megválogathatjuk, kik lássák a bejegyzéseinket.

Bár a Twitter hamarosan gazdát cserélhet – a leendő új tulajdonos Elon Musk 44 milliárd dollárt fizethet a vállalatért –, ez nem jelenti azt, hogy az üzlet lezárultáig leállnának a fejlesztések. Nemrég például kiderült, hamarosan jöhet a régóta hiányolt Szerkesztés gomb, most pedig egy újabb leendő funkció látott napvilágot.

A The Verge arról ír, hogy a Twitter elkezdte tesztelni a Twitter Circle (magyarul valószínűleg: Kör) nevű funkcióját, ami egyelőre csak korlátozottan, néhány felhasználó számára érhető el. Ez nagyjából olyan lenne, mint az Instagramon a Közeli ismerősök, de a Google Plusból is ismerős lehet az elnevezés.

A funkcióval egy felhasználó legfeljebb 150 embert kérhet meg, hogy csatlakozzon a Köréhez, függetlenül attól, hogy követik-e őt. Ezután ha valami olyasmiről szeretnének írni, amit nem a nagyközönségnek szánnak, akkor a publikálás előtt beállíthatják, hogy csak a Körhöz tartozó felhasználók láthassák a bejegyzést.

A megoldás hasonlít azokhoz a zárolt fiókokhoz, amelyeket csak azok láthatnak, akik követik is azt. Azok, akik a Körhöz tartoznak, elolvashatják a bejegyzéseket, de a Twitter nem engedi nekik, hogy megosszák azokat. Persze ettől képernyőkép formájában ugyanúgy meg lehet ezt tenni.

A cég megjegyzi: attól még, hogy az így tett bejegyzések nem nyilvánosak, még nem jelenti azt, hogy ne vonatkoznának rájuk a felhasználói feltételek.

Érdekesség, hogy aki a Körhöz tartozik, az nem távolíthatja el magát onnan, viszont némíthatja az ott zajló beszélgetéseket, hogy az ne legyen zavaró a számára.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Twitter