Új funkciókkal bővült a Messenger

Új funkciókkal bővült a Messenger
Bár a Facebook folyamatosan okosítja népszerű üzenetküldőjét, az azért nem jellemző, hogy egyszerre több újdonságot adjon hozzá. Most ez történt.

Több hasznos funkcióval gazdagodott a legismertebb üzenetküldő, a Facebook Messenger, illetve az Instagram felületén elérhető chatablak. Az újdonságokat a szolgáltatást gondozó cég jelentette be egy hosszabb bejegyzésben.

A Messengerhez köthető fejlesztések egyike az új archiválási funkció, amellyel könnyebb elraktározni a már nem aktuális beszélgetéseket. Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy a kérdéses ablaknál balra húzzuk az ujjunkat, egészen addig, amíg meg nem jelenik az Archiválás parancs. Az elraktározott üzeneteket ezután a felhasználó profilja alatt lehet előhozni.

Egy másik változás, hogy a hangüzenet készítéséhez már nem kell a felvétel ikonját nyomva tartani. A felhasználónak csupán annyi a dolga, hogy rányom a kis mikrofon ábrára, és máris rögzítheti a mondandóját.

Az Instagram esetében visszatér az a menüpont, amellyel az online jelenlétet állítgathatja a felhasználó. Ez az üzenetet író számára lehet hasznos, így ugyanis látható, hogy a másik fél elérhető-e.

A Messenger új témákkal is bővült, amelyek egyike a Star Wars univerzumához kapcsolódik.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!