Összeomlás és kukázás az elődöntő hét harmadik napján!

Összeomlás és kukázás az elődöntő hét harmadik napján!
A Mestercukrász szerdai adásában Kata sírásban tört ki a kóstolás alatt, miután Juhos József elmondta a véleményét a desszertjével kapcsolatban. Gergő desszertje a kukában landolt, miután Balázs séf nulla pontosra értékelte a benne található ″ízetlen masszát”.

Kata előnyt kapott, így tudta, hogy ma jól kell teljesítenie, hogy bizonyítson, de nagyon megcsúszott a munkával, és a segítségül kapott Jellyt sem tudta rendesen irányítani. A dekorációjával nem készült el, nem sikerült a kötelező háromféle cake-jam-et sem feltennie a tányérra, és színből sem készült el háromfélével.

Roland nagyon szeretett volna ma is Claudia kedvében járni, így az egyik szív alakú cake jame-et neki készítette. Ebbe karamellás-körtekrémet, a fehér gömb alakúba citromkrémet, a csúcsos desszertbe pedig meggyes krémet töltött, és sikerült egy izomalt tálat is készítenie hozzá tartónak.

Győző a szív alakú desszertjét extra csokis krémmel ízesítette, az izomalt díszítésű szögletes formájút narancsossal, a középső pöttyöset pedig málnás-rumos-kókuszossal. Díszítésként izomaltból készült dekorációval igyekezett feldobni a tálalást.

Geri a tegnapi veszélyzóna után nagyon szeretett volna bizonyítani a zsűrinek, de annyira megkésett a munkával, hogy későn kezdett el csokit temperálni, és formákból is csak egyfélét készített. A középső, pirosas szívbe tejszínes-epres tölteléket rakott, a két sárga színűbe pedig ugyanazt a narancsos-maracujásat, és a dekorációra sem jutott már ideje.

Jelly hátráltatása az volt, hogy negyed órán át Katánál kellett segítenie, amit nagyjából el is alibizett, és a lemaradását is sikerült behoznia, de azért a háromféle különböző formára neki sem maradt ideje. A nagy szívformát szegfűszeges-meggyes krémet töltötte, a zöld-piros színátmeneteset kardamomos tejcsokikrémmel, a harmadik, rózsaszín verziót pedig mangó-maracujás krémmel. A dekorációhoz izomaltból cukorgyöngyöket csinált és és vattacukor-ágyon tálalta.

Gábor próbált nagyon összeszedetten és tisztán dolgozni, viszont a rizspapírral így is meggyűlt a baja, úgyhogy időhiány miatt úgy döntött, a díszítőelemet elengedi. A malachit formájú rózsaszín elemét liofilizált epres töltelékkel ízesítette, a zöldet ribizlis-málnással, a fekete foltosat pedig citromos-lime-os masszával töltötte meg.

Szabi a tegnapi kritikák után nagyon szeretett volna bizonyítani, de amikor a cake jam-jei nem jöttek ki a szilikonformából, teljesen összetört. A végén próbált egy csepp alakút is megcsinálni, úgyhogy a nagy kapkodásban már azt sem tudta, melyik formába milyen íz került. Tervezett vattacukrot és izomaltspirált, de még az izomaltot is alig tudta befejezni, és az elvárt háromféle formát sem teljesítette. Mangós-maracujás töltelék került a bársonnyal lefújt és a sárgaszínű desszertbe, a zöld-sárga színátmenetesbe pedig pisztáciás.

A forduló végén Kata került a veszélyzónába.

A második feladat rendesen feladta a leckét a versenyzőknek, hiszen a pohárkrém négyféle textúrája, és az ötféle cake pop dekoráció nagyon pepecselős munka... ráadásul ezúttal egy vendég is érkezik kóstolni majd, ami újabb nyomást helyezett a játékosokra.

Rebi kapta a hátráltatást Barbarától, így neki kétféle pohárkrémet is kellett készíteni az öt cake pop mellé, de ennek ellenére mindennel elkészült időben, ráadásul kettő helyett négy pohárban tálalta. Az egyik fajta egy sárgabarackos-mangós mousse csokis piskótával, míg a másik egy málnamousse, és mindkettő tetejére került egy lime-os-fehércsoki ganache-zsal díszítésképpen. A cake popokból is többet talált fel: málnamousse, pezsgőzselé, lime-os krém és csokiganache ízben, amit még kézzel is volt ideje megfesteni díszítésként.

Barbara előnye az volt, hogy készen kapta meg a cake popokhoz a piskótát, ennek ellenére az ezzel járó teher rosszul hatott rá, és a túlzott bizonyitasi vágy miatt nagyon szétesett.

Citrusos krémmel töltött pohárdesszertet készített, karamellizált ananásszal, kókuszmorzsával és kókuszropogóssal. A cake popok alapját mascarponés eperkrémmel gyúrta össze, és a séf figyelmeztetés után az utolsó percekben próbálta ötféleképpen dekorálni.

Zsombi ezúttal nem csak az ízekre, de a desszertek külalakjára is oda akart figyelni, de ma is annyira elúszott a munkával, hogy őrült kapkodás lett a vége. A pohárkrém alapja egy lime-os fehércsoki mousse, amire eperzselét, mandulás piskótát, és fehércsokis eperkrémet rétegzett, mandula szórattal.

Roxinak nem sikerült tökéletes gömböket formáznia a cake popokból, így a díszítéssel próbálta kompenzálni a formai hibákat. A pohárdesszertjét egy mézes-lime-os túrómousse alkotja, málnás-áfonyás-szedres kompóttal, málnás fehércsokis ostyaropogóssal, maracujakaviárral és citromos madlennel. A cake popokhoz pedig egy rozmaringos fehércsokis krémet készített, rozmaringos piskótával és liofilizált málnával összegyúrva.

Kriszti nagyon megcsúszott a sütés alatt, így aztán az utolsó pillanatig próbálta dekorálni a pop cake-jeit. A pohárkrém alapja egy kókuszos mousse, amihez kókuszos piskótát sütött ananász kockákkal, tésztaropogóssal és egy Pina Coládás zselés-gumicukorral. A cake popokat színes piskótából gyúrta össze egy túrókrémmel, és színezett csokival vonta be.

Balázsovits Edit távozása után a zsűritagoknak a vendég véleményét is figyelembe véve meg kellett beszélniük, ki volt a legügyesebb, ki kerüljön be a veszélyzónába Kata mellé, s ki lesz az, aki a nap végén elhagyja a versenyt. Kriszti teljesített a leggyengébben, így ő lett a másik veszélyzónás és végül neki kellett elhagynia a Mestercukrász konyháját.

Adásrészletek:

Kata kiakadt Jellyre: "Nem éreztem korrektnek ezt a viselkedést" Kata előnyt szerzett az előző feladat során, ezért Jellyt hívta segítségül, hogy elkészítse helyette a dekorációnak szánt izomalt golyókat, azonban a hátráltatott lány 15 perc alatt mindössze egyetlen dekorelemet formált meg.

Kata zokogásban tört ki: szégyenkezve állt a zsűri elé a kóstoláson A lány előnnyel indult az első feladatban, azonban ez egyáltalán nem látszódott a kitálalt desszertjein. A zsűri 120 százalékos teljesítményt várt tőle, végül mégis csalódás, szégyenérzet és sírás lett a sütésből.

Roli kiprovokálta: Enzsöl Balázs olyat tett, amire eddig még nem volt példa "Legszívesebben tányérostul dobtam volna ki az egészet” – fűzte Roland desszertjéhez Balázs séf, aki a kóstolás után a kukába öntötte a srác sütijét.

Zsombi zavarba jött Liptai Claudiától, aki a srác golyóival viccelődött A fiú cake popjai vicces helyzetet szültek a kóstoláskor, miután Liptai Claudia a süti formájáról valami egészen másra asszociált.

Balázsovits Edit beszólt Joci séfnek A színésznő szerint a Színművészeti Egyetemen sem voltak annyira szigorúak velük, mint a séfek a kóstolásokon, Juhos Joci azonban ezt nem hagyta annyiban és visszavágott.

Sírva hagyta el a Mestercukrász konyháját az Éjjel-Nappal Budapest sztárja Ezúttal Kata és Kriszti kerültek a veszélyzónába, egyikük számára pedig végleg véget ért a verseny. Íme az eredményhirdetés!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: mestercukrász