Visszatér az Instagramra a legjobban hiányolt funkció

Visszatér az Instagramra a legjobban hiányolt funkció
Adam Moseri, az Instagram vezetője az amerikai Szenátus meghallgatásán árulta el, mivel készül az Instagram 2022-re.

Az elmúlt napokban több olyan funkciót is bejelentett az Instagram, amit a következő hónapokban vezet majd be a vállalat a platformon - 0rja a hvg.hu. Ezek többségével a kiskorú felhasználókat igyekszik megvédeni a vállalat, legyen szó a kéretlen üzenetek kivédéséről vagy a mentális egészség megőrzéséről. Most egy újabb olyan funkcióról rántotta le a leplet Adam Moseri, az Instagram vezetője, ami 2022-ben érkezik, és valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk: ennek fognak a legtöbben örülni.

A cég még 2016-ban módosította úgy a hírfolyam algoritmusát, hogy az ne időrendi sorrendben mutassa a felhasználók számára a bejegyzéseket, hanem meghatározott szempontok alapján válogassa nekik össze a tartalmakat. Ezt azóta is sokan sérelmezik, és úgy tűnik, hogy a panaszuk nyitott fülekre talált.

Adam Moseri, az amerikai Szenátus által tartott meghallgatáson arról beszélt, hogy hónapok óta dolgoznak egy olyan funkción, amivel időrendi sorrendben láthatják a felhasználók a bejegyzéseket, ezt pedig 2022-ben be is vezetik majd a platformon.

További információt nem osztott meg az újdonságról, csupán annyit, hogy mindezt 2022 első negyedévében próbálhatják majd ki először a felhasználók.

A döntésben valószínűleg az is közrejátszik, hogy az ősszel kiszivárgott: a Facebook pontosan tudta, hogy mennyire toxikus az Instagram a fiatalok számára, mégsem tett semmit. A toxikusságban pedig nagy szerepe lehetett annak az algoritmusnak, ami a felhasználók elé pakolja a tartalmakat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Instagram