Van, ahol nem kell fizetni a Netflixért, ha Androidon nézik

Van, ahol nem kell fizetni a Netflixért, ha Androidon nézik
A cég által indított különleges akció célja, hogy új előfizetőket találjanak. De ehhez előbb megmutatják nekik, mit kapnának a pénzükért.

A Netflix sok országban működik, és bár rengeteg előfizetője van, a felhasználói bázis növelése nagyon fontos cégstratégia - írja a hvg.hu. A szolgáltató ezért is döntött úgy, hogy egyetlen piacon egy különleges akcióval népszerűsíti magát: a felhasználóknak semmit nem kell fizetniük, és a kártyaadatokat sem kell megadniuk, mégis elérhetik a felület hangsúlyosabb műsorait.

A szokatlan kedvezményt Kenyában vezette be a vállalat.

A lakosság a szolgáltatás tartalmainak körülbelül negyedét tudja ingyen nézni, amelynek mindössze két feltétele van: a felhasználó egyrészt legyen legalább 18 éves, a korát pedig a regisztráció során bizonyítsa is; a másik, hogy a szolgáltatást valamilyen androidos eszközről indítsa. A felület arra azonban nem ad lehetőséget, hogy a műsorokat például televízióra továbbítsák

A cég a The Verge-nek küldött tájékoztatójában nem tagadta, hogy a mézesmadzag elsődleges célja, hogy még több fizetős ügyfelet vonzzon be. Ilyen stratégiával egyébként korábban is próbálkoztak: egy ingyenesen elérhető weboldalt indítottak, ahol több műsoruk is nézhető volt, bizonyos alkotások pedig a YouTube-ra is felkerültek. A mostanihoz hasonló kedvezményre azonban még nem volt példa.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Netflix, Android