Torzította a valóságot a Facebook

Torzította a valóságot a Facebook
Jelentős eltérést fedeztek fel a Facebook augusztusi átláthatósági jelentése és a kutatóknak szolgáltatott adatok között.

Bocsánatot kért a Facebook, amiért félrevezette a kutatókat – számolt be róla a The New York Times. A lap szerint a közösségi oldal pontatlan adatokat adott meg a tudósoknak, akik azt vizsgálták volna, miként reagálnak a felhasználók a hírfolyamban megjelenő bejegyzésekre és hivatkozásokra.

A cég az állításával ellentétben csupán az Egyesült Államokban élő felhasználók nagyjából felével kapcsolatban szolgáltatott adatot, nem pedig az összes felhasználóról. A megtévesztett tudósok egy része szerint szándékos félrevezetésről van szó, míg mások szerint hanyagság történhetett.

Az adatokkal kapcsolatos problémát az olasz Urbinói Egyetem tudósa vette észre, amikor összehasonlította a közösségi oldal által kapott adatokat a cég által augusztusban közzétett átláthatósági jelentésével.

A Facebook szóvivője a The New York Timesnak azt mondta, a téves adatszolgáltatást egy technikai hiba okozta, a partnereket proaktív módon tájékoztatták erről és már dolgoznak a korrekción.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook