Több tévékészüléken is megszűnt az HBO GO

Több tévékészüléken is megszűnt az HBO GO
Jelentős változások álltak be az internetes HBO GO használatában.

A streamingalapú HBO GO változtatott működésén, és ma már több régebbi (okos)tévén egyáltalán nem elérhető. A jelenség oka, hogy a fenntartó szűkítette a támogatott eszközök – pontosabban operációs rendszerek – listáját, aminek számos készülék esett áldozatul - írja a hvg.hu.

A közelgő változásra egy már január 13-án kiküldött e-mailben figyelmeztetette a Vodafone azokat, akik nála fizettek elő a szolgáltatásra. Azt írták:

annak érdekében, hogy a lehető legstabilabb és legjobb streaming élményt legyen elérhető az HBO GO előfizetőknek, az HBO GO a továbbiakban nem támogat bizonyos operációs rendszereket futtató eszközöket.”

A támogatás január 19-től szűnt meg az alábbi készülékek, illetve rendszerek esetében:

  • Samsung Orsay TV,
  • Sony PlayStation 3 játékkonzolok,
  • Samsung – OS Tizen 2015 verzió és alatta,
  • LG – WebOS 3.5-ös verzió alatt.

Ez azt jelenti, hogy a fent említett, vagy annál régebbi rendszerverzióval dolgozó készülékeken már nem lehet elindítani az HBO GO-t. Olvasónk emiatt levélben fordult a csatorna ügyfélszolgálatához, ahol két dolgot javasoltak neki: próbálja meg frissíteni a televízió operációs rendszerét vagy más eszközökön keresztül (például okostelefon, táblagépen, számítógépen) elindítani az oldalt, hiszen azokon továbbra is működik az HBO GO.

A válaszban hozzátették, hogy „ha a TV operációs rendszerének a frissítését követően továbbra is ugyan ezzel a hibaüzenettel találkozik, akkor sajnos a televíziója már nem tartozik a támogatott eszközök közé”.

Az ügyfélszolgálat olvasónknak azt is javasolta, hogy ha mindenképpen a tévéről akarja indítani az HBO GO-t, akkor vásároljon „egy TV okosítót”. Az ilyen médialejátszók androidos felületté változtatják a televízió képernyőjét, és lehetővé teszik a szolgáltatás használatát. Ilyen támogatott eszköz például a Google Chromecast, amellyel egy másik eszközön futtatott tartalom tükrözhető a tévé képernyőjére. Ezek a készülékek azonban nem olcsók: a Chromecastért például közel 13 ezer forintot is elkérnek. Ebben ráadásul nincs benne az HBO GO előfizetési díja, az összeg csupán a befektetés ahhoz, hogy a már nem támogatott eszközön újra elérhető legyenek a felület tartalmai.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!