Szűk egy hónapig lehet igényelni pénzt a Facebooktól

Szűk egy hónapig lehet igényelni pénzt a Facebooktól
A Mashable cikkben hívja fel a figyelmet arra, hogy a Facebook-felhasználók augusztus 25-ig igényelhetik készpénzüket a Cambridge Analyticát érintő csoportos perből.

Ez azt jelenti, hogy ha 2007. május 24. és 2022. december 22. között volt Facebook-fiókunk és az USA-ban éltünk valamennyit, akkor jogosultak vagyunk a 725 millió dolláros egyezség egy részére, amelyet a Meta vállalt, (bár a cég nem ismeri el, hogy vétkes az adatszivárgásban). A kereset azt állítja, hogy a cég jogosulatlan hozzáférést engedett a felhasználói adatokhoz olyan harmadik feleknek, mint a Cambridge Analytica.

A Mashable azt írja, hogy most, hogy kevesebb mint egy hónap van a határidőig, ideje hogy cselekedjünk, ha szeretnénk pénzt kapni.

Szóval ha volt Facebook-fiókunk a megadott időszakban és éltünk is az USA-ban ezalatt a 15 év alatt, akkor automatikusan jogosultak vagyunk, de ki kell tölteni egy űrlapot a hivatalos követelés benyújtásához. Ezt online megtehetjük úgy, hogy felkeressük az elszámolási webhelyet, és ellenőrizzük a fiókkal kapcsolatos információkat, beleértve a címet, telefonszámot, Facebook-felhasználónevet, és néhány kérdés megválaszolásával igazoljuk, hogy 2007. május 24. és 2022. december 22. között rendelkezett fiókkal.

Hogy mekkora pénz jár? Ez attól is függ, mennyien adják be ezt az igénylést. Minél többen, annál kevesebbet kaphat az, aki jogosult rá. Amúgy a számítás úgy történik, hogy minden egyes Facebookon töltött hónapért egy pontot kap a felhasználó. Aztán a jogi és adminisztratív költségekkel csökkentett összeget elosztják a pontok számával, és azt kapják meg a felhasználók mind egyes hónapért.

(Marketingmorzsák)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook