Segíthet állást találni a TikTok

Segíthet állást találni a TikTok
A kiszivárgott információk szerint saját álláskereső weboldalt indítana a TikTok, hogy segítse a munkát kereső felhasználókat, és a munkaerő-hiányban szenvedő cégeket.

A TikTokról elsőre mindenkinek a zenés-táncos-kihívós videók jutnak az eszébe, ám másfajta tartalmat is találhatunk a platformon. Sok olyan tartalomgyártó is van, aki például az álláskeresőknek segít különböző tippekkel, tanácsokkal, és a jelek szerint erre már maga a TikTok is felfigyelt.

Az Axios információi szerint a TikTok fejlesztői egy olyan új eszközt tesztelnek, ami egyfelől segíti az álláskeresőket az új munkahely megtalálásában, másfelől pedig segítheti a cégeket is, hogy rábukkanjanak a megfelelő munkaerőre. A vállalat egyelőre nem szólalt meg az ügyben, így nem tudni, mennyire hiteles az Axios forrása.

A beszámolóban ugyanakkor már arról is olvashatunk, hogy az újdonság nem egy új funkciót jelent a TikTokban, hanem egy weboldalt, ahová felkerülnek majd az álláshirdetések, és a felhasználók böngészhetnek közöttük. Elképzelhető, hogy a hagyományos önéletrajz helyett egy videós bemutatkozást kell majd csatolni a jelentkezéshez, ami kézenfekvő megoldás lenne.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: TikTok, munka, állás