Nézettségi rekordok dőltek meg az RTL Magyarországnál

Nézettségi rekordok dőltek meg az RTL Magyarországnál
Az elmúlt héten az idei év legmagasabb közönségarányával nyert főműsoridőben az RTL Klub!

A különbség a két vezető csatorna között 3,8 százalékpont lett (a kiemelt kereskedelmi célcsoportban, RTL Klub 15,6 lineáris SHR% vs TV2 11,8 lineáris SHR%), ezzel az RTL Klub az idei év legmagasabb közönségarányával nyert főműsoridőben. Az RTL Magyarország főműsoridőben csoportszinten is vezet fő riválisával szemben (RTL Magyarország 30,1 lineáris SHR% vs TV2 Csoport 28,2 lineáris SHR%, 18-49-ben).

A Konyhafőnök továbbra is lefőzhetetlen!

Az RTL Klub bevált receptje a hétköznapokon A Konyhafőnök című gasztro reality, a csatorna minden estét megnyert, amikor a műsor adásban volt.

A 18-49-es heti toplista élén azonban nem A Konyhafőnök, hanem A mi kis falunk című, saját gyártású heti sorozat szerepel, 22,0 lineáris SHR%-al (18-49-es korcsoportban).

A gasztro reality heti átlagban 18,2 lineáris SHR%-ot hozott a kiemelt kereskedelmi célcsoportban. A 10 millió forintos főnyereményért küzdő versenyzők a heti toplista (18-49) első 7 helyéből 5-öt uralnak.

Kábelrekordok is dőltek

Az RTL II csúcs nézettséget hozott: 3,4%-os főműsoridős, lineáris közönségaránya több mint egy éves rekord! A csatorna legnézettebb programja a vasárnap esti Showder Klub adása volt (18-49-ben 6,6 l-SHR%), de az Éjjel-Nappal Budapest is nagyon jól teljesít, a heti átlagos 4,2%-os lineáris közönségarányával.

Az elmúlt hét legnézettebb kábelcsatornája főműsoridőben a Film+ volt. Legnézettebb programja a vasárnap este sugárzott Pixel című film lett, amely a fő kereskedelmi célcsoportban 7,9 lineáris SHR%-ot ért el.

Online térben is fejlődünk

Az rtl.hu napi átlagos felhasználószáma (real user) a 19. héten 171 ezerre emelkedett, ami közel 3 és fél éves csúcs az rtl.hu történetében. A sikeres megújulás útján az rtl.hu ezzel egy újabb mérföldkőhöz érkezett.

Forrás: Nielsen Közönségmérés, 18-49, Live+aslive+vendég, lineáris shr% (a Nielsen "Other” csatornacsoportja nélkül kalkulált közönségarány), főműsoridő (1900-2259), 2022,19. Hét,

Gemius Prism, rtl.hu RU, 2018.ytd. (2022. 05. 16-án lekért adatok alapján)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!