Nézd meg a tájékoztató filmeket az új járványügyi szabályozásokról!

Nézd meg a tájékoztató filmeket az új járványügyi szabályozásokról!
Az 5,5 milliomodik védőoltás beadásával újabb enyhítések léptek életbe Magyarországon – megszűnt a kötelező maszkhasználat, védettségi igazolvány nélkül fogadhatnak vendégeket a szállodák, éttermek, turisztikai attrakciók. Ezzel szinte egyidőben elérhetővé vált az uniós Covid-igazolvány, mellyel szabaddá vált az utazás Európában. A tájékozódás megkönnyítésére több nyelven elérhető kisfilmekben mutatja be a turizmust érintő legfontosabb információkat a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Az animációs filmek részletesen ismertetik az ötmillió-ötszázezredik védőoltás beadását követő enyhítéseket – milyen szabályok vannak érvényben a szálláshelyen, éttermekben, turisztikai attrakciók területén, illetve milyen feltételek vonatkoznak a rendezvényekre, általános maszkhasználatra vonatkozóan.A külföldieknek szóló, angol nyelvű kisfilm kitér a Magyarországra történő beutazást érintő legfontosabb információkra, és az uniós digitális Covid-igazolvánnyal kapcsolatos szabályokra is. A kampány célja, hogy segítse a belföldi és a hazánkba érkező külföldi utazókat magyarországi pihenésük megtervezésében.

A turisztikai ágazatot érintő aktuális szabályozás részletesen megtalálható az mtu.gov.hu oldalon.

A kisfilmek hamarosan több nyelven feliratozva is elérhetők lesznek (német, lengyel, cseh, szlovák, szerb, szlovén, horvát, román, spanyol, olasz, francia), a Magyar Turisztikai Ügynökség YouTube csatornáján.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: film, járvány, MTÜ