″Ne féljetek″ évet hirdetett a Szemlélek

″Ne féljetek″ évet hirdetett a Szemlélek
Elkészült a Szemlélek magazin 4. interjúkötete, amelyben olyan személyek fogalmaznak meg bátorító társadalmi üzeneteket, mint Kepes András, Stumpf István, Acél Anna, Márki-Zay Péter, Nagy Bandó András, Balog Zoltán, Beer Miklós, Munk Veronika, Karácsony Gergely, Kovács András Péter – adta hírül a kötet bemutatóján Sáhó Eszter főszerkesztő.

A könyvbemutatón Gégény István, a Szemlélek Alapítvány elnöke bejelentette, hogy a békés közbeszédért indított petíció folytatásaként 2022-ben „Ne féljetek!” elnevezéssel tematikus kommunikációs programot fog megvalósítani a magazin szerkesztősége, amelyhez bárki szabadon csatlakozhat. Vezérfonalként elhangzott II. János Pál pápa egyik ismert buzdítása: „Ne hagyjátok abba az előttetek álló kérdések válaszainak felkutatását! Ne féljetek!”

– Úgy tapasztaljuk, hogy a magyar társadalom sokszínű közösségét láthatatlan bilincs tartja fogságban. Sokan félnek a koronavírustól, a klímaváltozástól, a migránsoktól, a politikai kilátásoktól, a jövőtől. A legnagyobb baj, hogy már egymástól is félünk. Hiszünk benne, hogy gondolkodással, párbeszéddel, egymás iránti nyitottsággal le tudjuk győzni e félelmek sokaságát. Ha 2022 végére egy kicsit kevésbé fogja átjárni a félelem a magyar emberek szívét, az egy fontos változási folyamat hírnöke lehet – indokolta a „Ne féljetek!” Év célkitűzését Gundel Takács Gábor, a Szemlélek szerzője.

A program részeként podcast, interjúsorozat, elemző írások, mémek sokasága segít majd felismerni a félelem forrásait, egyben elindulni a félelemmentes, indulatmentes társadalmi párbeszéd irányába. Ennek egyik konkrét eszközeként a Szemlélek partnereként a Papifrankó vlog stábja elindította a „Peacemaker” (béketeremtő) kampányt. – Aki úgy dönt, hogy szívesen viseli a „Peacemaker” karkötőt, ezzel elkötelezi magát, hogy saját környezetében mindent megtesz a társadalmi béke előmozdításáért – nyilatkozta Hodász András katolikus pap, a kampány kezdeményezője.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: magazin, Szemlélek