Mostantól eltűnhetnek a Facebook és Instagram like-ok

Mostantól eltűnhetnek a Facebook és Instagram like-ok
A Facebook többévnyi tesztelés után bejelentette: érkezik a kapcsoló a Facebook és az Instagram mobilos alkalmazásába, amivel elrejthetjük a saját és mások bejegyzései alatt a lájkok számát.

Hosszú évek óta dolgozik a Facebook azon, hogy valahogyan orvosolja a lájkok okozta problémát - írja a hvg.hu. A szakemberek szerint ugyanis főleg a kevés pozitív visszajelzés sokak számára komoly pszichológiai nyomást jelent. Ennek keretében próbaképpen már levette a lájkok számát az Instagram, ám csak azoknál vált köddé, akik szintén a lájkmentes verziót kapták meg tesztelésre.

A Facebook április közepén globálisan egy másik megoldást is elkezdett tesztelni. Ennek értelmében a felhasználók maguk dönthetnek arról, miként szeretnék látni a bejegyzéseket. Most a Facebook bejelentette: mindenkinél bevezetik ezt a funkciót, ráadásul nemcsak az Instagramon, de a közösségi oldal fő alkalmazásában is.

Ennek értelmében mindkét alkalmazásnál beállíthatjuk, hogy hol szeretnénk kikapcsolni a lájkok számának láthatóságát: a saját bejegyzéseinknél (hogy ezzel ne zavarjunk másokat), vagy mindenki más esetében.

A kapcsoló tapasztalatunk szerint egyelőre nem jelent meg sem a Facebook, sem az Instagram androidos alkalmazásában, éppen ezért érdemes lehet vagy kézzel frissíteni az appot, vagy időnként ránézni, hogy megérkezett-e már az újdonság. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!