Mostantól HDR-ben is lehet streamelni a Youtube-on

Mostantól HDR-ben is lehet streamelni a Youtube-on
Több mint négy évvel azután, hogy a platform lehetővé tette az előre felvett tartalmak HDR támogatását, a Youtube végre bejelentette, hogy élőben is hozzáférhetővé teszi azt.

Ez azért jelentős előrelépés, mert így a Youtube lett az első nagy platform, amelyiken lehet HDR-ben tolni az élőzést. HDR-ben a színek lényegesen élénkebbek, tehát a fehér sokkal világosabb, míg a fekete sokkal sötétebb annál, amit már egyébként megszoktunk.

Látványos lehet a különbség

Ha csak nem vagyunk keményen rágyógyulva a videózásra, akkor sokkal valószínűbb, hogy észrevesszük a különbséget egy HDR és egy nem HDR videó között, mint mondjuk egy 1080p-s és egy 4k-s tartalom között. Persze egyáltalán nem csoda, hogy a Youtube-nál a fókuszt a streamelésre helyezték, hiszen a nagy videómegosztó platformot erős ostrom alatt tartja a konkurencia, aminek az egyik leglátványosabb tagja a közelmúltban nagy népszerűséget elért Twitch.

(via Mashable)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Lóska Márton

Fiatal voltam és kellett a pénz, ezért relatíve korán beszálltam az internetes újságírásba, ami folyamatosan változott az évek alatt, ahogyan a net is (emlékeztek még a Facebook előtti időkre?!). Most …


Címkék: youtube