Merre tovább webdesign?

Merre tovább webdesign?
2013 trendjei komolyan megváltoztatták az internet arculatát. Egy összefoglaló infógrafika megmutatja mik azok a trendek, amelyekre figyelnünk kell.

Komoly változásokat hozott 2013-ban a flat design és a mobile first gondolkodás. A tervezők ma már nem igazán gondolkodnak a korábban használt direk színekben, a flat mellé új paletta is dukál.

Számos újdonság már beszivárgott a megszokott oldalakra is, és a mobil applikációk is leegyszerűsödtek. A legfontosabb, hogy a tartalom mindenhol, mindig ugyanúgy élvezhető legyen. Desktop, mobil, vagy tablet, mindegy.

A UX egyszerűsödött, a navigáció, a menük és az egyéb design elemek is ennek az elvárásnak rendelődnek alá. Minden leginkább a mobil appok felé mozdul, az App inspirált webdesign hódít. Terjed a reszponzív szemlélet.

A tabletek elképesztő terjedése miatt egyre inkább a mobile az elsődleges felület, interakcióban, használhatóságban, felhasználói élményben a felhasználó oldaláról vizsgált megoldások a nyerők. A nemzetközi oldalak egyértelműen ebbe az irányban nyitnak, hatalmas képekkel, beépített videókkal, infografikus betétekkel. A webb letisztul, és több kép, mozgókép hordozó technológia épül az oldalakra Valósidejű közvetítések, személyes adások erősítik a felhasználói lehetőségeket.

Mindenki, mindenhol tartalmat oszt meg, a jelenleg lehetséges összes módon.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!