Megkezdte működését az egyetlen roma rádió, a Rádió Dikh

Megkezdte működését az egyetlen roma rádió, a Rádió Dikh
A 100.3 frekvencián hallható Magyarország egyetlen roma rádiója, ahol reggeli műsorral, kívánságműsorral és számtalan, roma kultúrát, művészetet, gasztronómiát érintő közszolgálati jelentőségű műsorral várják a nagyérdeműt.

Egész napos adásfolyammal várja a hallgatókat a 100.3 frekvencián a Rádió Dikh, amely megkezdte teljeskörű működését. A rádió – amelynek indulását nagyszabású óriásplakát kampány is kiegészíti – műsorát a minden hétköznap reggel 7 órától hallható Vekker című műsorral indítja. A napi kétórás közéleti magazin érdekességekkel, napi aktuális információkkal és minibeszélgetésekkel jelentkezik a roma társadalom meghatározó alakjaival.

Ezt követi a Fekete Kávé című délelőtti műsor, amely minden hétköznap 9 órától lesz hallható Patai Anna, Báró és Kovács A. Máté műsorvezetésével. „Régi nagy álmom vált ezzel valóra, hogy műsorvezetőként próbálhatom ki magam. A délelőtti műsort – és az arra való felkészülést – párhuzamosan viszem majd az énekesi pályám alakításával, a dalszerzéssel, koncertezéssel. Hetek óta készülök a műsorvezetésre, sokkal intenzívebben követem nyomon a híreket, figyelem az aktuális trendeket. Igyekszem felkészült lenni, hogy ne csak szórakoztassuk a hallgatókat, de hasznos információkkal is lássuk el őket" – mondta a délelőtti műsor kapcsán Patai Anna.

A 'Fekete Kávé' – t követően minden hétköznap 12 órától a hamisítatlan kávéházi cigányzenéké lesz a főszerep a Húzd rá cigány! című műsorban, ahol ikonikus dallamok csendülnek majd fel. Ezt követően jön a Dikh chaje!, a női tematikájú napi magazin minden hétköznap 13 órától.

15 órától jelentkezik majd a BódikhívánságShow, Bódi Csaba Juniorral. „Nagyon örülök, hogy a kívánságműsort én vezethetem, mert itt közvetlen interakcióban lehetek a hallgatókkal. Bízom benne, hogy szebbé, vidámabbá tudom majd tenni a napjukat azzal, hogy teljesítem a zenei kívánságukat" – tette hozzá az ifjabb Bódi Csaba.

Minden hétköznap 18 órától hallható a Roma Szalon kulturális magazinműsor, míg hétvégente a felhőtlen kikapcsolódásé lesz a főszerep a Rádió Dikh-ben. Minden pénteken és szombaton este nyolctól elszabadulnak az ütemek a Baxtalo Party-ban DJ Baxtalo jóvoltából. A Rádió Dikh a zene mellett egész héten számtalan roma kultúrát, művészetet, gasztronómiát körbejáró közszolgálati jelentőségű műsorral is jelentkezik majd a 100.3 frekvencián.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: roma, rádió