Megkérdezhet a Facebook, mit szeretnél látni az idővonaladon

Megkérdezhet a Facebook, mit szeretnél látni az idővonaladon
A Facebook ezúttal közvetlenül a felhasználóknál tudakolja, ki mennyire elégedett az általa látott tartalmakkal.

A Facebook folyamatosan dolgozik rajta, hogy a felhasználók még több időt töltsenek a szolgáltatásban, melynek lényegei eleme az alapból elénk táruló hírfolyam - írja a hvg.hu. Ennek része, jelentette be a cég, hogy a következő hónapokban a vállalat egy felmérést végez majd, hogy kiderüljön, az emberek elégedettek-e a látottakkal, illetve, hogy a negatív felhasználói élményhez hozzájárulnak-e például a több országban is gyakran viharos politikai tartalmak.

A Facebook emellett arra is kíváncsi, hogy egy adott bejegyzés inspiráló-e a felhasználók számára, valamint, hogy mennyire érdeklődnek bizonyos témák – például sport, politika, gasztronómi – iránt. A cég szerint a legfőbb cél, hogy olyan tartalmat kínáljanak, ami érdekli az embereket. Ugyanakkor ebből az is kiderülhet, valóban a Hírfolyam mögött dolgozó algoritmus miatt érzik-e rosszul magukat az emberek.

És miközben elindul a felmérés, a Facebook több országban is azzal kísérletezik, hogy visszafogja a hírfolyamban megjelenő politikai tartalmakat, hogy más témáknak adjon nagyobb hangsúlyt. Nemrég a magyar politikusok bejegyzéseinek elérése is drámaian lecsökkent, ám kiderült, idehaza egy hiba okozta a jelenséget.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook