Meghátrált a Facebook, mégsem lesz korlátozás a WhatsAppban

Meghátrált a Facebook, mégsem lesz korlátozás a WhatsAppban
Május közepén lépett életbe a Facebook-tulajdonban lévő WhatsApp új adatvédelmi szabályzata, és a változásokat nem elfogadóknak korlátozást ígértek a csevegő használatában. Most viszont kiderült: mégsem eszik annyira forrón a kását.

Május 15-e után vagy el kell fogadni a WhatsApp új adatvédelmi szabályzatát, vagy a későbbiekben már nem lehet rendesen használni az üzenetküldőt (a fiók ugyan nem törlődik, de nem lehet majd hozzáférni fontos funkciókhoz) - írja a hvg.hu. Sokan meg is ijedtek emiatt, hisz ne feledjük: a világ egyik legnépszerűbb csevegőszolgáltatásáról van szó.

A változás elvileg azzal jár, hogy a Facebook adatokat gyűjthet a felhasználókról, azonban – mint kiderült – közülük sem mindenkiről, ugyanis a hamburgi adatvédelmi hatóság ezt megtiltotta a német felhasználók esetében. A hamburgi hatóság vezetője egyúttal felkérte az Európai Uniót, hogy foglaljon állást e kérdésben, és hozzon olyan döntést, amit az Unió összes tagállamát illetően be kell tartani a Facebooknak. Hogy emiatt vagy sem, azt nem tudni, de most úgy tűnik, a Facebook meggondolta magát, és nem korlátozza azokat a felhasználókat, akik nem fogadják el az új adatvédelmi irányelveket. A társaság közleményében elmondta, hogy ezt a döntést „a különböző hatóságokkal és az adatvédelmi szakértőkkel folytatott megbeszélések alapján” hozta meg. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook, Whatsapp