Költöztethetőek lesznek a Netflix-profilok

Költöztethetőek lesznek a Netflix-profilok
Megőrizhetők lesznek a megtekintési előzmények és a többi, személyes preferenciához fűződő adat azután is, hogy távoznunk kell valaki fiókjából.

Megkönnyíti a Netflix azok dolgát, akik nem szeretnék feladni a profiljuk alatt készített mentett listáikat, megtekintési előzményeket, ajánlásokat és egyéb beállításaikat azután sem, hogy fel kell hagyniuk egy előfizetési csomag közös használatával. Az új funkciót először Chilében, Costa Ricán és Peruban tesztelte a szolgáltató, a következő hetekben pedig minden országban elérhetővé teszik - írja a hwsw.hu.

Az eszköz rendelkezésreállásakor a felhasználók értesítést kapnak a profilátvitel lehetőségéről, amit a kezdőlapon lehet előhívni egy legördülő menüből, adott profil ikonja felé húzva a mutatót. Onnantól kezdve a néző dolga, hogy kövesse az új fiók létrehozására vonatkozó utasításokat, fontos kitétel azonban, hogy már létrehozott fiók alá nem lehet profilt átvinni, az csak egy teljesen új regisztrációhoz rendelhető hozzá.

Bár a Netflix éppen a jelszómegosztással való leszámolást tervezi, indoklása szerint erre a funkcióra azért volt szükség, hogy egyszerűbbé tegye azok dolgát, akiknek változnak a körülményeik, vagy kapcsolataik, mondjuk éppen szakítottak, vagy szeretnék többé nem a szüleik fiókját használni.

A szolgáltató augusztusban kezdett el felárat számítani a közösen használt, háztartásokon kívüli felhasználókat is tartalommal ellátó fiókokért, és nemrég jelentette be, hogy novembertől válik elérhetővé olcsóbb, reklámokkal támogatott előfizetői szintje.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Netflix