Kamera Hungária újratöltve!

Kamera Hungária újratöltve!
Tíz év kihagyás után újraindul a legendás Kamera Hungária Műsorfesztivál. Ezúttal a digitális tartalmaké a főszerep. Csermely Ákos, a fesztivál ötletgazdája és csapata az elmúlt egy év legjobb audio és audiovizuális tartalmait keresi az online térből.

Pályázni négy kategóriában lehet, podcastokkal, online közvetítésekkel és olyan webináriumokkal, online közvetítésekkel, amelyek legalább egyszer élőben is megjelentek valamelyik ismert webinárium-szoftver vagy közösségi médiaplatform segítségével a közönség előtt a pandémia évében, vagyis 2020. március 20. és 2021. április 20. között. A pályaműveknek a neten elérhetőeknek kell lenniük.

A COVID-19 óta a virtuális tér lett az életterünk, ettől váratlan módon pezsdült fel a digitális médiavilág. A szükségből erényt kovácsoltak az alkotók: üzletemberek, kereskedők, újságírók, előadóművészek, a marketing, a média és egyéb kreatív szakmák, valamint a rendezvényvilág és a szórakoztatóipar képviselői és magánemberek egyaránt.

A hagyományos média műfajai is igazodtak az új kihívásokhoz: kreatív ötletekkel új megoldások, műfajok születtek, például a webináriumok – amelyek mindennapjaink részévé váltak a kézművesipartól a gépgyártáson át a legfelsőbb oktatásig.

A személyes jelenlétet nélkülöző programok beköltöztek a hálószobákba, a stream-livestream hétköznapi szokásunkká vált. Néhány hónap alatt már gazdag kínálatot teremtett a média-közösségben, és közben lakószobáink stúdiókká alakultak. Azok is tartalomgyártók lettek, akik ezt korábban álmukban sem gondolták.

Nekik köszönhetően pedig viharos tempóban megerősödött az úgynevezett longtail média.

Egy évvel a koronavírus megjelenése után itt az idő! Nézzük meg a sok érdekes, színvonalas és kreatív produkciót, amit a pandémia okán készítettetek a digitális műsorkínálatba!

Tíz éve szerveztük az utolsó országos televíziós megmérettetést: a Kamera Hungária Műsorfesztivált, amelyen előtte tíz esztendőn át részt vett a teljes szakma, hiszen a zsűrik nagy létszáma és összetétele garancia volt a szakmai minőségre. Zsűrielnök volt például: Andrew G. Vajna, Belénessy Csaba, Gazdag Gyula, Megyer Örs, Koltai Lajos, Koltai Róbert, Ragályi Elemér, Szász János, Szirtes Tamás és Szinetár Miklós.

Azóta felnőtt egy teljesen új digitális médiás generáció! Ezúttal már nekik is szól a felhívás:

Kedves Kollégák! Rövidesen indul a Kamera Hungária Digitális Tartalmak Fesztiválja!

A fesztiválon szakmai szemmel a legprofibb tartalmakat díjazzuk. tíz éve nem volt ilyen, ne maradjatok ki!

Pályázzatok ti is a legnívósabb hazai audiovizuális megmérettetésre az 2020. március  20. és 2021. április 20. között készített műsoraitokkal webinárium, podcast és online közvetítések témakörben!

Hamarosan jelentkezünk a részletes nevezési feltételekkel és a nevezési kategóriák pontosításával.

Eredményhirdetés és díjkiosztó: a Media Hungary 2021 Konferencián – Június 7-én este.

Részletes pályázatkiírás: március 27. 12 órakor a digitalhungary.hu oldalon.

Nevezési díj: 5-10 ezer + áfa/nevezett tartalom.

Ne maradjatok le, legyetek ott a rajtkőnél, amikor a legendás verseny újjászületik! Kamera Hungária 2021 – a Digitális Tartalmak Műsorfesztiválja

Folyamatosan frissülő információkért keressétek: www.digitalhungary.hu

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!




Kapcsolódó előadó: Csermely Ákos