Hová lettek a képek a Facebook-megosztásokról? Van megoldás!

Hová lettek a képek a Facebook-megosztásokról? Van megoldás!
Néhány napja egyes megosztott tartalmaknál nem érhetők el képek a Facebookon. Nem technikai hibáról van szó, hanem jogi változások okozzák ezt. Van azonban megoldás, ha önnek is van egy oldala, és szeretné, hogy a megosztott tartalmai mellett újra ott legyen a kép.

Néhány napja a harmadik féltől, főként híroldalakról származó cikkek csak korlátozottan jelennek meg. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha mondjuk valamilyen cikket akarnánk megosztani, akkor a cikk egy rövidített változatban, csak linkkel, kép nélkül jelenik meg.

A Marketing Morzsák megkereste a Facebookot, ahonnan azt a választ kapták, hogy azért hajtották végre ezt a változtatást, hogy a kiadók jobban ellenőrizhessék a tartalmaik megosztását az EUCD 15. cikkére reagálva.

„A továbbiakban nem mutatunk meg teljes link-előnézeteket, ahogyan jelenleg tesszük, hacsak a kiadó nem teszi közzé vagy engedélyezi ezt a tartalmat a Facebookon maga. Amikor mások (profilok, oldalak) hírlinkeket tesznek közzé, a felhasználók csak hiperhivatkozást és nagyon rövid kivonatot (például címsort) látnak. A kiadónak viszont lehetősége van jelezni, hogy melyik megjelenítést részesíti előnyben.”

A Facebook egy másik linken azt is is leírja:

„Az Európai Unió szerzői jogi irányelve (EUCD) értelmében az EU tagállamai szabályokat hoznak arról, hogyan jeleníthetik meg a különböző platformok – így a Facebook is – a hírcikkek előnézetét. Ez azt jelenti, hogy ha te vagy a közzétevőtől eltérő más személy megoszt egy cikket egy híroldalról, elképzelhető, hogy az csupán egy hivatkozásként fog megjelenni, a cikkből származó képek vagy szöveg nélkül. Fontos tudni, hogy a tagállamok eltérő szabályokat alkalmaznak arra vonatkozóan, hogyan jelenjenek meg a hírtartalmak vagy a hivatkozások az emberek számára. Ha sajtós vagy, és szeretnéd, hogy a hírek hivatkozásai ne legyenek korlátozva megosztáskor, kérjük, jelezd nekünk.”

Utóbbi linken az oldalak adminjai jelezni tudják, hogy a facebookos megosztások a régi módon jelenjenek meg, tehát képpel együtt. Ehhez igazolniuk kell magukat, hogy jogosultak egyáltalán az oldal nevében eljárni, de ha minden rendben, akkor visszaáll a régi rend

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook