Giro d´Italia: 2025-ig az Eurosporton

Giro d´Italia: 2025-ig az Eurosporton
A Discovery 2025-ig szóló exkluzív szerződést kötött a Giro d´Italia globális, kizárólagos közvetítési jogaira.

Az RCS Sporttal az IMG-n keresztül kötött hosszú távú megállapodás révén a Discovery megtartotta a Giro multiplatform-közvetítési jogait. Az év első Grand Tourjának minden szakaszát élőben, megszakítás nélkül közvetíti az Eurosport, és elérhető lesz a Discovery új globális streamingszolgáltatásán, a discovery+-on (vagy annak bevezetéséig az Eurosport Playeren, illetve a Global Cycling Networkön (GCN) is.

A megállapodás kiterjed a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség versenysorozata, az UCI World Tour számos eseményére, illetve az olyan olaszországi egynapos versenyekre, mint a Strade Bianche férfi és női elit, a Tirreno-Adriatico, a Milánó-Torinó, a Gran Piemonte, a Szicílai kör, a Milánó-San Remo és a Lombardia. A 2021-es szezon első UCI World Tour eseménye, az Egyesült Arab Emírségek körversenye szintén exkluzív tartalomként lesz elérhető.

„A Discovery jelentős múltra tekinthet vissza a férfi és női kerékpárversenyek legszélesebb kínálatának közvetítésében az Eurosporton és a GCN-en. Folyamatos újításokon dolgozunk, hogy elsőrangú élményt biztosítsunk a sportág rajongóinak világszerte – mondta Andrew Georgiou, az Eurosport globális sportjogokért és sportmarketing-megoldásokért felelős elnöke. – Örülünk, hogy a Giro d'Italia továbbra is hosszú évekig jelen lesz a csatornáinkon és platformjainkon, ezzel is erősítve a kerékpáros jogokat tartalmazó portfóliónkat. Az Eurosport-GCN partnerség, illetve a discovery+ 2021-ben indult folyamatos bevezetése révén még jobban ki tudjuk használni a kerékpársportban meglévő hozzáértésünket és egyedülálló globális jelenlétünket."

„Az Eurosport és a GCN az idén még szorosabbja fonja együttműködését, és minden eddiginél több kerékpársportot sugároz élőben – többek közt az összes Grand Tour, a Klasszikusok és az olimpiai kerékpárverseny megszakítás nélkül lesz látható, a helyi digitális és lineáris csatornákon pedig számos egyéb kapcsolódó tartalom elérhető lesz – mondta Guy Voisin, az Eurosport és a GCN kerékpársportért felelős vezetője. – Nagyon várjuk a 2021-es országúti kerékpáros szezon indulását februárban az Egyesült Arab Emírségek Körverseny közvetítésével. A sportág kedvelőinek minden eddiginél több módon kínálunk lehetőséget a bekapcsolódásra."

Fotó: Giro d´Italia

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!