Ezért tiltotta be a szexuális tartalmakat az OnlyFans

Ezért tiltotta be a szexuális tartalmakat az OnlyFans
Megszólalt az utóbbi napok egyik legnagyobb közösségi balhéjának főszereplője, Tim Stokely, hogy megmagyarázza, miért tiltották be egyik napról a másikra az Only Fans oldalon a szexuális tartalmakat. A rövid magyarázat az, hogy a bankok kényszerítették.

Az OnlyFans egy olyan közösségi finanszírozású oldal, ahol a tartalomelőállítóknak közvetlenül a nézők fizetnek - írja a Marketingmorzsák. Itt lehet üzleti tippes videókra gondolni, színfalak mögötti videókra, exkluzív főzővideókra, online koncertekre vagy előadásokra, de amiről mégiscsak elhíresült az oldal, azok a szexuális tartalmak. Sok Instagram és TikTok influenszer irányította át ide a felhasználóit, de a pandémia alatt sok nő és férfi is úgy gondolta, hogy az oldal segítségével jut pénzhez. Rengeteg szexuális munkásnak jelentett az OnlyFans oldal biztonságos teret, és biztos jövedelmet, így mikor egyik napról a másikra kitiltották őket, sokan háborodtak fel.

Most Tim Stokely a cég vezetője a Financial Timesnak adott interjújában megnevezte azt a három bankot, akik ultimátumot adtak neki. A Bank of New York Mellon, Metro Bank, és a JPMorgan Chase kockázatosnak ítélte meg a cég fizetőképességét a szexuális tartalom miatt, és már az a veszély fenyegetett, hogy nem tudnak fizetni a tartalomelőállítóknak, illetve a látogatók nem tudnak fizetni az oldalon. Stokley szerint a JP Morgan “különösen agresszíven lép fel a szexmunkások vagy bármilyen vállalkozás ellen, ami segíti ezt az iparágat” de elmondta, hogy a Metro Bank is nagyon gyorsan szüntette meg a számlájukat 2019-ben.

Ugyan nem az OnlyFanssel kapcsolatban, de korábban a Visa és a MasterCard is jelezte, hogy nem szeretnék, ha szexuális tartalmak fizetésére használnák a kártyájukat, ezzel is elítélve a szexuális kizsákmányolást, a gyerekek elleni szexuális bűncselekményeket, és a nem konszenzuson alapuló pornográfiát.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: OnlyFans, pornó