Erős Antónia saját műsorral debütál az RTL-en

Erős Antónia saját műsorral debütál az RTL-en
Az RTL híradósa Praxis néven indít vadonatúj műsort, amit minden szerdán a késő esti híradó után láthatnak a nézők.

Erős Antónia 25 éve vezeti az RTL Híradóját. 2022. november 9-étől indítja el saját műsorát Praxis címen, ami részben arra utal, hogy az egészséggel, betegségekkel foglalkozik majd, részben pedig arra, hogy szeretné megtanítani az embereket a gyakorlatias gondolkodásra. A műsor Antónia ötlete, ő a riporter és a műsorvezető egyben, és szerkesztési feladatai is vannak.

Mint mondja, évek óta gondolkodott a Praxis megvalósításán, mert híradósként is azt tapasztalja, hogy sok és sokféle tévhit él mindenkiben, ha egészségről van szó, ráadásul nem mindig tudjuk, honnan és hogyan tájékozódjunk.

“A felmérések is azt mutatják, hogy sokan nem tudják eldönteni, kinek és minek higgyenek. Nehéz megtalálni a hiteles forrásokat, és felismerni a hazugságot, megtévesztést. Sőt, sok esetben előbb fogadnak el az emberek egy tévhitet, mint az igazságot. Ez veszélyes, különösen, ha az egészségünkről kell dönteni. Ezért határoztam el, hogy saját gyártásban készítek a csapatommal az RTL számára egy olyan műsort, amely bemutatja a legelterjedtebb tévhiteket is, és utána járunk annak, hogy melyiknek mi lehet az alapja. A cél, hogy a nézők el tudjanak igazodni a sok egészségügyi információ között, és aztán képesek legyenek dönteni.”

A műsor epizódjai általában két nagy témát dolgoznak fel részletesen. A tévhitekből kiindulva bemutatnak betegségeket, egészségi problémákat, dilemmákat. Eközben kiderül, hogy mi az, ami valóban tévhit, vagy, hogy mi az igazság, vagy éppen az is, ha egy tévhitnek van igazság alapja. A különböző területek legkiválóbb szakemberei nyilatkoznak a műsorban, esetenként egymással vitázva, és időnként érintettek, vagy közismert emberek is megszólalnak. A nézők észrevételeire, kérdéseire is számít a műsorvezető, mert a témákat részben ezek alapján választja ki.

A Praxis egyedülálló műsor lesz abból a szempontból is, hogy az epizódok végén általában Antónia is elmondja a véleményét egy-egy témával kapcsolatban, például hogy beadatja-e valamelyik aktuális oltást, kér-e hormonpótlást, vagy a gyerekei kapnak -e jódpótlást azért, mert a szomszédunkban háború dúl.

A Praxis-t a Dynamo gyártja, és minden szerdán látható a késő esti híradó után.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: RTL, Erős Antónia