Egyre több kétévesnek van okostelefonja

Egyre több kétévesnek van okostelefonja
A kisgyerekes szülők számára nem meglepő, hogy gyermekeik milyen nagy érdeklődést mutatnak, okostelefonjaik, tabletjeik iránt.

A gyerekek sokszor hamarabb sajátítják, tanulják meg a „kütyük” kezelését, mint egyes felnőttek.

Zact felmérést készített a szülők körében gyerekek mobiltelefon használatáról, és arra jutott, hogy az Egyesült Államokban a 10-13 éves korosztályban több gyereknek van okostelefonja, mint akinek nincs.  A 14-17 éves korostyában pedig ez az arány 2/3 – 1/3, azonban legmegdöbbentőbb tény, hogy a 2-5 éves gyerekek negyedének volt okostelefonja.

A felmérésből az is kiderült, hogy a szülők 37 százaléka a napi tablet és okostelefon használatot 1-2 órára engedélyezi, 21 százalékuk 3-4 órában és 16 százalékuk még akkor sem szól rá a gyerekre, ha naponta több mint 5 órát használja ezeket az eszközöket.

Ugyanakkor a magas arányú okostelefon használat mellett a szülők nem gondolják azt, hogy ez jó dolog lenne. A 10-12 év közötti szülők 27 százaléka véli úgy, hogy szerencsésebb, ha gyereknek hagyományos mobiltelefonja van.  12-13 év közötti gyerekek szüleinek 30 százaléka gondolja ugyanezt.

A sok szülők szerint, hogy a elég ha gyerekeknek idősebb korukban lesz okostelefonjuk. 22 százalékuk 12-13 évben, míg 27 százalékuk 14-15 évben határozta meg ezt a kort. Mindössze tízből egy szülő mondta azt, hogy nem érezné jól magát, ha a gyerekének 18 éves kora előtt okostelefonja lenne.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!