Drágul az Apple TV+ és az Apple Music előfizetési díja

Drágul az Apple TV+ és az Apple Music előfizetési díja
Áremelést jelentett be az Apple, amit a jogdíjak drágulásával és a szélesebb tartalmi kínálattal magyaráztak.

Az Apple bejelentette, hogy megemeli az Apple TV+, az Apple Music és az Apple One (ebben a csomagban összesen négy Apple szolgáltatás van) előfizetési díjait - írja a kreativ.hu.

Ez az Apple TV+ esetében azt jelenti, hogy Amerikában 4,99 dollárról 6,99 dollára nő a havi előfiezési díj, és hasonló mértékű áremeléssel kell számolni az európai felhasználóknak is. Az Apple TV+ itthon például a korábbi 1890 Ft-ról itthon 2790 Ft-ra emelte az előfizetési díjat. Ettől még az új Apple-eszközt vásárlók esetében ugyanúgy él a 12, 6 vagy 3 hónapos ingyenes Apple TV+ előfizetés.

Az Apple közleménye szerint az áremelésre azért van szükség, mert míg korábban a felületen csak kisebb választék volt elérhető, mára az Apple TV+ ennél szélesebb és minőségi tartalmi kínálattal rendelkezik.

Szintén áremelkedésre kell készülnie az Apple Music és az Apple One felhasználóinak. Az Apple Music esetében az egyéni és a családi előfizetés díja (előbbi Amerikában 11, utóbbi 17 dollárra, Európában 11 illetve 17 euróra) utóbbi is emelkedik, amit a cég a jogdíjak emelkedésével magyarázott. Hozzátéve, hogy a magasabb előfizetési díjakból ígéretük szerint nagyobb összeg jut az előadóknak és a dalszerzőknek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!