Az újra csapatokba rendeződött versenyzők Dér Heni kedvenc ételeit és a terhesség ezen szakaszában számára fontosa alapanyagokat tartalmazó menüjeit főzték le.
A három fogásos menüket a csapatok egy-egy borítékban választhatták ki. A kékek előételként ráksalátát készítettek ruccola salátával, sajt textúrákkal, főételként marharagut zeller és burgonya textúrákkal, végül desszertként Sacher-tortát sütöttek barack textúrákkal. A pirosak előtele kacsamáj terrin, céklasalátával, főételük marha hátszín grillezett spárgával, burgonya textúrákkal, desszertjük pedig almatorta volt.
A babaváró buli elégedett vendégeinek többsége a kék csapatra szavazott, így közülük egy valaki bekerülhetett egyenes ágon a Döntőbe! A kékek konyhafőnöke Kiss Norbert Ádám volt, így az ő kezében volt a döntés: Sárközi Ákos versenyzője saját magát juttatta a Döntőbe! Azonban maradt még egy feladata, amit a zsűri rábízott: nevezze meg azt a csapattársát, akinek a második feladatban egyéniben, a pirosakkal együtt kell főznie, megkockáztatva, hogy akár ki is eshet a versenyből. A rögtönzött konyhafőnök Szeghalmi Orsolyát választotta ki erre a feladatra.
A középdöntősök egyéniben folytatták A Konyhafőnök versenyét, a második főzés témája a luxus volt. Olyan alapanyagokat válogatott össze a zsűri, amelyek legalább nevükben sugározzák a luxus életérzést: császárszalonna, gyémántfácán, limuzin borjú, aranydurbincs, aranypisztráng, ezüst branzino és selyemtyúk. A zsűri ezekből a hozzávalókból várt egy fine dining stílusú, akár luxusétterembe is illő főételt.
A következő adás a középdöntő utolsó napja, kiderül, kik azok a versenyzők, akik séfkabátot húzhatnak és megküzdhetnek A Konyhafőnök címért és ez ezzel járó 10 millió forintért.
Dér Henitől berezeltek a csapatok!
Szabó Zsófi bekeményített: „Nem leszünk elnézőek!”
Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!