Bekapcsolva maradt mikrofonnal a kiégés ellen

Bekapcsolva maradt mikrofonnal a kiégés ellen
A kiégés és a munkával is összefüggő mentális problémák megelőzése az egyik legfőbb kihívás 2023-ban a cégek és munkavállalók számára. Az ún. burnout a kutatások szerint egyre többeket veszélyeztet. Az ősz beköszöntével pedig általában romlik az emberek mentális állapota. Sass Dani, televíziós műsorvezető, kreatív stratéga kiemelten fontosnak tartja a mindfulness-t és hogy a segítő és kreatív szakmák képviselői, hogy tudnak megbirkózni a feszített tempóból fakadókihívásokkal.

A kiégéssel kapcsolatban roppant sok tévhit él például, hogy ez azonos a kimerültséggel, pedig jóval túlmutat a fáradtságon. Sass Danit, televíziós műsorvezetőként és kreatív stratégaként egyaránt foglalkoztatja a burnout megelőzése, az önfejlesztés, csapatépítés és megtartás, valamint a stresszkezelés. Fontosnak tartja, hogy a témában valós párbeszéd indulhasson a legkülönfélébb területek szakembereinek bevonásával, ami inspirál, hogy a nagy hajtásban is tudatosan foglalkozzunk azzal, hogy „hogy vagyunk".

„Én magam elég régóta vagyok a reklámipar és a televíziózás része, mely egy mesés világ, de ezt a mesét az ember maga írja, amihez folyamatosan bekapcsolt és a végletekig „megerőszakolt" agy szükséges. A másik oldal viszont van, hogy hiányzik. A lelassulás, a mentális felfrissülés, az egyszerű, hétköznapi módszerek felismerése."

Sass Dani csapatával életre hívta a Mindfuelt, egy podcast sorozatot, amivel segíteni szeretnének a hallgatóiknak tippekkel, inspirációkkal, hogy olyan élményeik legyenek, amelyek segítenek a saját képességük újradefiniálásában. A beszélgetésekben Daninak is fontos szerep jut, az interjúk dinamikájához saját tapasztalataival is hozzájárul.

„A Mindfuel egyfajta bekapcsolva maradt mikrofon, ahol intimebb beszélgetések kerülnek a nyilvánosság elé. Nem félünk beismerni, hogy a mindennapos munka komoly kihívások elé állít minket, miközben felismertük, hogy nem szeretnénk eljutni arra a pontra, ahol ezzel már nem tudunk megbirkózni."

Az ősz ideális időszak arra, hogy reflektáljunk saját jóllétünkre és elgondolkodjunk, hogy mit tehetünk magunkért. Az első beszélgetőtárs Tarr Bence László, aki buddhista tanító, a világ egyetlen magyar származású tűzön járó instruktor képző mestere, emellett business és life coach is. A mester a tartalmas beszélgetés végén Sass Danit komoly válaszút elé állította, hogy próbáljon meg eltörni a nyakán egy nyílvesszőt. Benne volt a pakliban, hogy az első adás egy döcögős kellemetlen kudarccal zárul.

A Mindfuelba meghívták az RTL egyik befektető cápáját is a szókimondó Moldován Andrást, aki startupper és a sertéstenyésztésben is nagyhalnak számít. Az ő gondolatai szintén sok inspirációt tartogatnak a boldoguláshoz, hisz a saját bőrén tapasztalta meg nem egyszer, hogy milyen vállalhatatlanul sokat kockáztatni, majd elbukni és felállni. Munkája során napról napra ismer meg új szervezeteket és fiatal munkavállalókat is.

A beszélgetések egyébként zárt stúdióban, robotkamerákkal, személyzet nélkül zajlanak, így mindegyik epizód nagyon intim, a gondolatok is kihallatszanak szinte a csend pillanataiban. A Mindfuel podcastot nemcsak hallgatni, de nézni is lehet. Az első két epizód már elérhető az Armadillo youtube csatornáján. Az inspiráló beszélgetések havonta kerülnek adásba.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: podcast, Sass Dani