Befektetés-cunami söpört végig a Cápák közöttben

Befektetés-cunami söpört végig a Cápák közöttben
A 6. évad ötödik adásában három vállalkozás is befektetési ajánlatot kapott, közösen haraptak a Cápalányok, Orbók Ilona két üzletbe is beszállt!

Felásta volna a Cápák kertjét

Dudás Lili családi vállalkozását hozta a Cápák elé. A home office elterjedése óta hatványozódott az az idő, pénz és energia, amit az emberek a kertjükben töltenek és a kertjükre költenek. A GardenApp nekik szól, egy webáruházzal egybekötött kertlátvány-tervező applikáció, amire Lili a családi vagyon jó részét beáldozta. Fejlesztéshez és az üzlet beindításához kért 15 millió forintot 15%-ért a Cápáktól, akik „ügyfél és bevétel nélkül” nem finanszírozták a még nagyon gyerekcipőben járó vállalkozást.

 

„Földi paradicsomba” került két Cápa is

Paradicsomot fogyasztó Cápa? Balogh Leventére ez biztosan igaz, hiszen találkozott már a termékkel és fogyasztotta Mannheim Anett produktumait, aki magyar, kézműves paradicsomtermékeket készít és árusít. Anett 10 millió forintért kínált 10%-ot az üzletből, amiből bővítené a termékportfólióját, mentorálást kérne és a sales-re fókuszálna. A Pomodorini-nél megpróbálják üvegházakkal meghosszabbítani a saját szezonjukat, nyitottak a nagyipari továbblépésre is, azaz a gépesítésre. Balogh Levente elkötelezett támogatója a magyar, minőségi élelmiszergyártásnak, meggyőződése, hogy Magyarországnak szüksége van ilyen cégekre és termékekre. Cápatársa, Orbók Ilona – jó érzékkel – azonnal lecsapott a lehetőségre egy félajánlattal, 5 millió forintot ajánlott fel 10%-os üzletrészért, amiért cserébe pénzügyi mentorálást is vállalt. Balogh Levente csak a hatásszünet kedvéért nem válaszolt azonnal: megadta az ajánlat másik felét, szintén 5 millió forintot 10%-ért, így két Cápával folytatódhat a paradicsomi sikertörténet.

 

Párizs, Milánó, New York

Lakatos Sándor high fashion divattervező, aki szeretne továbblépni, csapatot gyűjteni maga köré. Olyan világsztárokkal dolgozott már együtt, mint Madonna vagy Dave Graham. Családi varrodában nőtt fel, így gyerekkora óta szívta magába a szakmát. A nemzetközi piacra szeretne kilépni, Párizs, Milánó vagy New York felé kacsintgat, erre az álomra 100 millió forintot kért a Cápáktól 20%-os üzletrészért cserébe. A befektetők szerint ez egy borzasztóan nehéz iparág, ami nem könnyíti meg a dolgukat. Orbók Ilona már kipróbálta magát a szakmában, így tapasztalatból beszélt. Balogh Levente viszont felajánlotta a vállalkozónak, hogy összehozza olyan befektetőkkel, akik ebben az iparágban tevékenykednek.

 

Fogas kérdés a Cápák előtt – együtt harapott a két Cápalány

Fogtechnikai, szájápolási beruházás lett Ferenczi Eszter termékeiből, aki fogtechnikusként szájápolási termékek forgalmazásába kezdett. Bár kémiai jellegű vita alakult ki a Cápák közt a termékösszetevők kapcsán, Eszter 10 millió forintért érkezett, amiért 5%-ot ajánlott fel. Dr. Varga Esztert és Orbók Ilonát is meggyőzte a karakán vállalkozó, aki több ellenajánlattal is élt a kemény, pénzügyi tárgyalást alatt, de a Cápák „nem szeretik a kis százalékokat”! Végül a Cápalányok tartva eredeti ajánlatukat – először az üzleti showműsor történetében – közösen tettek befektetési ajánlatot, 5-5 millió forint értékben. Ezért 10-10%-os üzletrészt vásároltak a cégből, ráadásul Orbók Ilona pénzügyi mentorként, Dr. Varga Eszter pedig vállalatvezetői coach-ként is segíti majd a fogas kérdések kiegyenesítését.

 

Balogh Leventét nem lehet csőbe húzni?

A csőhegesztésben látja egy apa-fia páros, Horváth Tibor és Bendegúz a jövő kulcsát. Olyan ipari eszközt fejlesztettek ki (Orbital Champ), ami „röntgenbiztosan” hegeszt, a kezelőnek pedig szakirányú végzettségre sincs szüksége. A hegesztőrobot feloldja a szakemberhiányt, a nagy cégek pedig biztonságba tudhatják üzemeiket, mert a gép minden ponton ugyanolyan, tűpontos hegesztés végez, ezzel pedig az üzembiztonság növelhető. A vállalkozók a Cápáktól a sorozatgyártás beindításához kérnek 25 millió forintot 5%-ért felajánlva. Balogh Levente, mint az egyik legnagyobb élelmiszeripari cégtulajdonos azonnal ráharapott a lehetőségre, egy nagyobb szeletet kihasítva magának a cégből: 25%-ot kért és kapott Horváthéktól.

 

Minden szerdán 20 órától egy újabb, a televízióból kimaradt pitch-et mutatunk be online, ez az Online Pitch, kizárólag az rtl.hu oldalán! Ezzel a Cápák között hatodik évada véget ér, a népszerű üzleti showműsor következő évadába pedig megindul a jelentkezés: https://rtl.hu/capakkozott/jelentkezz

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!