Az Index szakmai partnere lett az ATV

Az Index szakmai partnere lett az ATV
Az ATV műsorvezetői felbukkannak az Index egyes műsoraiban, de az együttműködés várhatóan több más területre is kiterjed a két médiavállalat között.

A CNN és a Deutsche Welle (DW) után nemrég az Index is az ATV szakmai partnere lett – válaszolta Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója a Media1 érdeklődésére.

Miután a portál észrevette, hogy az Index.hu egyik Kibeszélő című műsorában Somos András, az ATV műsorvezetője beszélgetett Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős miniszterrel, érdeklődött a tévécsatornánál, hogy Somos András marad-e at ATV-nél. Németh S. Szilárd erre válaszul közölte, hogy a két médiavállalat együttműködést kötött, műsorvezetőjük ezért szerepelt az Index videójában.

Az ATV vezérigazgatója azt írta, hogy mindkét médiumnak hasznos lehet a tavasztól elindított együttműködés, hiszen az Index.hu hazánk egyik vezető site-ja, az ATV pedig a legnézettebb hírtelevízió. Hozzátette, hogy felmerült már az az ötlet is, hogy közös produkciókat készítsenek, amelyeknél megosztják a produkciós költségeket is. Az együttműködés keretében az ATV képernyősei időnként részt vesznek az Index.hu műsoraiban, de a vezérigazgató jelezte azt is, hogy nyitottak arra is, hogy kölcsönösen szemlézzék egymás tartalmait. Közös formátumfejlesztés is tervben van.

Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója a Media1 érdeklődésére közölte: „Az Index kiemelten kezeli a videós formátumainak fejlesztését, ezért nagyon örültünk, hogy az ATV-vel kötött szakmai partnerségünk nyomán műsorvezetőként Somos András is csatlakozik az egyik vezető videós podcastünkhöz, a Kibeszélőhöz. A stratégiai partnerségen belül akár közös formátumfejlesztés is megvalósulhat, ugyanakkor az Index továbbra is nagy figyelmet fordít saját videós tartalmainak erősítésére és bővítésére.”

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!