Az FTC nekimegy szinte az összes nagyobb techcégnek és alkalmazásnak

Az FTC nekimegy szinte az összes nagyobb techcégnek és alkalmazásnak
Nem csak a Facebook került be az FTC célkeresztjébe.

A Szövetségi Kereskedelmi Bizottságnak (Federal Trade Commission) kérdései vannak és az Amazon, a TikTok, a Discord, a Facebook, a Reddit, a Snapchat, a Twitter, a Whatsapp, valamint a Youtube jobban teszi, ha a megfelelő válaszokat adja rájuk.

Az FTC-t leginkább az érdekli, hogy a világ legnagyobb közösségi médiaplatformjai hogyan kezelik a felhasználóik személyes adatait, hogyan szólítják meg őket, különösen a gyerekeket és a tinédzsereket.

Így vagy úgy, de lesz válasz

Ez a vizsgálat független attól a keresettől, amit a szervezet már korábban benyújtott a Facebook ellen, melyben Zuckerberg vállalatát azzal vádolta, hogy illegális eszközökkel biztosított magának monopóliumot.

A techóriásoknak 45 napjuk van a válaszadásra, ha elbliccelik, akkor az FTC a bírósághoz fordul végrehajtásért. Magyarán az FTC vagy így, vagy úgy, de választ fog kapni a kérdéseire.

(via Mashable)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Lóska Márton

Fiatal voltam és kellett a pénz, ezért relatíve korán beszálltam az internetes újságírásba, ami folyamatosan változott az évek alatt, ahogyan a net is (emlékeztek még a Facebook előtti időkre?!). Most …