A csokimikulások magyarországi otthonába látogatott el a Made In Gyetván Csabával

A csokimikulások magyarországi otthonába látogatott el a Made In Gyetván Csabával
A csokifigurák szinte minden ünnep idején megjelennek az üzletek polcain, Mikulás alkalmával pedig szinte elengedhetetlen tartozékai a gyerekek ajándékainak. De hogyan is készülnek ezek az általunk annyira kedvelt csokimikulások? A Made In Gyetván Csabával november 27-én vasárnap, 19:00 órakor debütáló legújabb részében a nézők megtudhatják, milyen különleges technikákkal készítik az ünnepi szimbólummá vált figurákat és természetesen a csokikészítés kulisszatitkaiba is bepillantást nyerhetnek!

A Made In Gyetván Csabával immáron évek óta látogat el hazánk és régiónk legizgalmasabb gyártási helyszíneire, az idei ünnepi szezon előtt pedig egy olyan üzembe nyerhetnek betekintést a nézők, ahol a szinte már kultikussá vált csokimikulások is készülnek. Az üreges csokifigurák gyártására egy diósgyőri üzemben kerül sor, többek között a kedves arcú csokimikulások is itt kerülnek le a szalagról évről-évre.

A műsor és házigazdája elkalauzolja a nézőket a diósgyőri üzem rejtett világába, ahol fény derül mind arra, ami szükséges a kisebb-nagyobb figurák elkészítéséhez. Kiderül, milyen gépet használnak a figurák elkészítéséhez és milyen technológia szükséges ahhoz, hogy a megfelelő falvastagságot kapják a csokimikulások, illetve a szezonálisan megjelenő egyéb figurák. Elárulják azt is, hogy hány tonna csokoládét használnak el alig pár nap alatt és azt is megtudhatják a műsor nézői, hogy a sokak által kedvelt After Eight csokoládéban felhasznált mentolt miért is kell elkülöníteni a többi összetevőtől.

„Rengeteg izgalmas helyen jártunk már a Made Innel, azonban örömmel tölt el, hogy mégis tudok mindig újat tanulni és rácsodálkozhatok arra, hogy egy-egy folyamat mennyi készséget igényel. Például nem tudtam, hogy a csokifigurák csomagolása szinte teljes mértékben kézzel történik és elképesztően nagy kézügyességet igényel. Én is kipróbáltam magam a csomagolásban a forgatás alatt, de talán jobb, ha a profikra hagyom ezt a feladatot, hiszen nem voltam túl ügyes benne" – árulta el Gyetván Csaba, a műsor házigazdája.

A boltokban ránk mosolygó csokimikulások egy eddig nem látott oldalukat mutatják meg a tévénézők számára. November 27-én, 19:00 órakor a Discovery Channel képernyőin kiderül, hogy hogyan is lesz az egyszerű csokimasszából a gyermekek egyik kedvenc ajándéka Mikulás napjára.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!