A TikTok-ra is jönnek az eltűnő videók

A TikTok-ra is jönnek az eltűnő videók
Mióta Snapchaten megjelentek a 24 óra után eltűnő posztok, azóta a formátumot lényegében minden nagy közösségimédia-szolgáltatás beépítette a saját eszköztárába.

Eddig csak a TikTok volt kivétel, aminek fő jellemzője és erőssége a rövid videó, és amit szintén elkezdtek lemásolni más platformok. A kocka most fordul, és úgy tűnik, ezúttal a TikTok is másolni kezd: a cég szóvivője a The Verge-nek megerősítette egy szivárogtató pletykáját, miszerint tesztelni kezdték a TikTok-sztorikat.

A funkció nem tartogat nagy meglepetést, hasonló elven működik, mint amit az Instagramon és a Snapchaten is látni lehet. Az alkalmazásban egy dedikált oldalsávon lehet megnézni a friss tartalmakat a posztoló profilképére kattintva, amik egy nap után maguktól eltűnnek. A nézők reakciókat nyomhatnak, vagy kommentelhetnek a sztorikra, amik tartalmazhatnak zenét és szöveget is, de a TikToktól nem meglepő módon azok csak videók lehetnek, állóképek nem. A cég szerint a tartalomkészítők így új, kreatív módokon fejezhetik ki magukat. Azt egyelőre még nem tudni, hogy világszerte, szélesebb körben mikor válik elérhetővé az újítás, egyelőre a tesztelési fázisban jár.

(24.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!