A MITTE a BME FIEK kommunikációs ügynöksége

A MITTE a BME FIEK kommunikációs ügynöksége
A Műegyetem innovációhoz kapcsolódó tevékenységét szervező, koordináló és erősítő egyetemi egység, a BME FIEK célja, hogy gyorsítsa az egyetemi K+F eredmények gyakorlati hasznosítását, biztosítsa az ipari és az egyetemi szereplők hosszú távú együttműködését. Kiemelten fontosnak tartják, hogy a területen megvalósuló innovációkról, együttműködésekről a gazdasági szereplők és a lakosság is információt kapjon. Ezért a BME FIEK kommunikációs ügynökséget választott kampánykommunikációs tevékenységéhez, a meghívásos folyamatot a MITTE Communications nyerte el.

A Műegyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központja (BME FIEK) és a MITTE Communications együttműködése két szakaszban valósul meg. Az első szakaszban az ügynökég stratégiai tanácsadással, médiavásárlással, a sajtóközlemények és kapcsolódó kreatívok elkészítésével, interjúk szervezésével és social media managementtel segítette a BME FIEK kommunikációját. A kommunikációban kiemelt szerepet kapott a BME inkubációs programjába bekerült 15 startup és az egyetemi laborok, ahol olyan fejlesztések valósultak meg, mint a nanoszálas gyógyszertechnológia vagy a hibrid hajtásmodell, ezzel is hangsúlyozva a felsőoktatási intézmények megváltozott szerepét. Az oktatás és kutatás mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap ugyanis a kutatási eredmények piaci hasznosítása. Az egyetemi inkubátorok, akcelerátorok és innovációs központok lendületet adnak a feltörekvő magyar egyetemistáknak.

A kampány első szakaszában 15 szakértői interjú és 90+ online megjelenés született, melyek közérthetően mutatták be az elért eredményeket és a 21. századi innovációkat.

Az együttműködés második szakaszában a MITTE Communications a FIEK projekt záró eseményének, mely egyben az Műegyetem Innovációs napi rendezvénye is, szervezését és a kapcsolódó kommunikációs feladatokat látja el. A hagyományteremtő céllal útjára indított műegyetemi Innovációs Nap célja, hogy közérthetően mutassa be az egyetem innovációs kapacitásait, a nagyvállalati együttműködő partnereket és a közös kutatási eredményeket.

A 2021. június 9-én megrendezésre kerülő Innováció napi rendezvénnyel lezáruló négyéves FIEK projektben a Siemens, a Nokia, az MVM, a Richter Gedeon és a Rolls-Royce vállalatok dolgoztak együtt a Villamosmérnöki és Informatikai Kar, a Vegyész- és Biomérnöki, valamint a Gépészmérnöki Kar oktatóival és hallgatóival. A nagyvállalati együttműködések révén öt új labor épült ki. Ennek köszönhetően a Műegyetemen mintegy 30 ezer négyzetméter korszerű laboratóriumi háttér áll rendelkezésre, összesen 67 olyan labort működtet az intézmény, amely piaci kutatás-fejlesztési megrendeléseket tud fogadni. A BME innovációs tudásbázisát pedig a több mint 21 ezer fős oktatói-hallgatói szakmai közösség és az egyetem szerteágazó (állami, vállalati, nonprofit) kapcsolatrendszere jelenti.

A BME FIEK Magyarország egyik első egyetemi startup inkubátorát is működteti. A BME Z10 Inkubátor évente kétszer akcelerátor programot indít hallgatói startupok piacra segítésére. 2021 májusig közel 200 vállalkozási ötlettel jelentkeztek hallgatók, 15 startup kapott befektetést, a befektetések teljes értéke 1,5 milliárd forint.

 

Kampány szereplők

Megbízói oldalról

Flachner Bernadett - BME FIEK kommunikációs vezető

Szemere Dorottya - BME FIEK kommunikációs munkatárs

Dr. Molnár Bálint - BME Rektori kabinet - kommunikációs csoportvezető

Ügynökségi oldalról

Batta Barnabás - MITTE Communications stratégiai vezető

Magócsi Anikó - MITTE Communications senior PR manager

Szefcsik Dóra - MITTE Communications account

Karczag Eszter - MITTE Communications social media manager

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!