A Konyhafőnök – kialakult a legjobb nyolc mezőnye

A Konyhafőnök – kialakult a legjobb nyolc mezőnye
Újabb izgalmakkal folytatódott A Konyhafőnök Középdöntőjének második szakasza. Egyre fogy a csapat, a hét végén pedig kiderül, ki lesz az a hat versenyző, aki bekerül a Döntőbe, és séfkabátra cserélheti kötényét.

Az első feladatban nehezen feldolgozható vízi állatokkal készült a zsűri. Arról, hogy az amur, a tarisznyarák, a kecsege, az angolna, a sneci és az osztriga közül melyik alapanyag melyik versenyzőhöz kerül, a szerencse döntött.

A második feladat a levesekről szólt, méghozzá egy kis csavarral. Ugyanis a versenyzőknek a búrák alatt elhelyezett klasszikus, jól ismert levesek alapanyagaiból kellett főételt készíteniük. Itt is a szerencsén múlt, ki melyik leves alapanyagait használhatta fel főételéhez.

A veszélyzónába Sárközi Ákos két versenyzője, Petykó István és Tóth Simon került. Végül a zsűri döntése alapján Simonnak kellett távoznia a versenyből.

Michelin-csillagos étel zacskós levesből? Sárközi Ákosnak ez sem akadály Zé meglepetés kártyája majdnem kifogott Ákoson, akinek végül sikerült túllendülnie a zacskós leves használati útmutatóján és bizarr látványán is. Végül a műsorvezető és Jenő percek alatt elpusztították zsűritársuk alkotását.

Evelin padlóra került: Legszívesebben ki se vittem volna ezt a tányért A kék kötényes versenyző annak ellenére sem tudta leplezni csalódottságát, hogy Ákostól bíztató szavakat kapott. Az ellenfél kapitánya viszont nem kímélte a lányt és ez még jobban összetörte Evelint.

Zé tiltakozott, nem akart többé ilyen ételt enni Simon tányérján több olyan elem is megjelent, ami sokkolta a műsorvezetőt. Zé ráadásul fel is lázadt a versenyző egyik kombinációja ellen.

Patrik vérig sértette Zét a kóstoláson Ákos versenyzője meglepő szöveggel vágott vissza Zé egyik kérdésére, amin a műsorvezető annyira meghökkent, hogy Patrik nem győzte mentegetni magát.

Simon A Konyhafőnökből egyenesen Ákos éttermébe menetel? Bár Simon búcsúzott a versenytől, a kék csapat kapitánya nem szerette volna elengedni versenyzője kezét, ezért meglepő ígéretet tett Simonnak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!