A Konyhafőnök VIP - Tóth Vera sírva hagyta el a stúdiót!

A Konyhafőnök VIP - Tóth Vera sírva hagyta el a stúdiót!
Az első főzés nagyban befolyásolta a versenynap eredményét. A 8 fős középdöntős mezőnyt éttermi hangulat várta a stúdióba lépve, ahová különleges, szakértő vendégek érkeztek kóstolni. Tornóczky Anita az első döntős lett, míg Rába Timitől elbúcsúzott a zsűri. Tóth Vera pedig a sok stressz miatt majdnem feladta a versenyt!

Újra csapatban, ezúttal 4-4 fős brigádban küzdöttek meg a kékek és a pirosak. Most nem Fördős Zé tésztái, hanem Sárközi Ákos és Rácz Jenő döntötték el, hogy kik legyenek a konyhafőnökök. Görög Zita először kapott lehetőséget, Rába Timinek pedig séfje szerint újra bizonyítania kellett. A konyhai hierarchiát azonban már a konyhafőnökök véglegesítették. Görög Zitáéknál a sous-chef Tornóczky Anita lett, a szakács Gyenesei Leila, míg konyhai kisegítővé Németh Kristóf vált. Rába Timi csapatában a sous-chef Schobert Norbi, a szakács Tóth Vera, míg a kisegítő Osvárt Andi lett.

A feladat tétje óriási volt: a jobban teljesítő csapat tagjai nem vettek részt a második főzésben, sőt, az egyik versenyző egyenes ágon kerülhetett be – elsőként – A Konyhafőnök VIP Döntőjébe!

Egy három fogásos menüsort kért a zsűri, három-három tányéron szervírozva. Az ételsort séfjeik, Sárközi Ákos és Rácz Jenő, állították össze. A kék előétel konfitált kacsa volt, házi raviolival, fenyőmaggal és gyömbéres narancsmártással, főételük borókás őzgerinc olvadó sütőtökkel és sült gombákkal, desszertnek pedig csillagánizsos madártejet készítettek. A pirosak előétele roston sült kacsamáj volt császármorzsával, szilvával és paszternákkal, főételük bárányborda transzparens ratatouille raviolival, petrezselymes krémmel és gratin burgonyával, desszertnek pedig fehér csokoládés, málnás sajttortát állítottak össze.

A két Michelin-csillagos karácsonyi parti vendégei neves séfek voltak, akik szakértő szemmel és ízleléssel tudtak segíteni a döntésben: Palágyi Eszter, Mészáros Ádám, Varga Roland, Szántó István és Litauszky Zsolt.

A kék csapat kapta a több szavazatot, de a konyhafőnöknek, Görög Zitának, nehéz döntéseket kellett meghoznia: maga helyett Tornóczky Anitát küldte egyenes ágon a Döntőbe és Németh Kristófot a pirosak közé, tovább főzni.

A második feladat a túlélésről szólt. A fügétől függött minden és az őztől, aki ezt a főzést sikerrel vette, megküzdhetett a Döntőbe jutásért. Tóth Vera ekkor már nem érezte magában a teljesítőkészséget, egy ponton sírva hagyta el a stúdiót. Fördős Zé és a séfek végül sikerrel meggyőzték, hogy folytassa a versenyt.

Végül a zsűri döntése alapján Rába Timi hagyta el a konyhát, számára befejeződött a Konyhafőnök VIP és a küzdelem a 10 millió forintért. Már csak egy középdöntős nap áll a versenyzők rendelkezésére, hogy befőzzék magukat a Döntőbe!

„Mi a franc történik itt?!” – Rába Timi kiakasztotta Rácz Jenőt

Balhé: Németh Kristóf és Görög Zita kiabálásától volt hangos a konyha.

Neves séfek kritizálták a Konyhafőnök VIP versenyzőinek ételeit.

Ez a híresség már biztosan ott lesz a Konyhafőnök VIP Döntőjében.

Tóth Vera kiviharzott a konyhából: „Én ezt most feladom!”

Osvárt Andrea vagy Rába Tímea? Egyikük számára véget ért a verseny.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: konyhafőnök