A Konyhafőnök VIP - Sztársportóknak főztek a sztárok!

A Konyhafőnök VIP - Sztársportóknak főztek a sztárok!
Sport és gasztro nagyságok találkoztak A Konyhafőnök VIP stúdiójában. A VIP-szakácsjelölteknek bajnokok előtt kellett bizonyítaniuk. A Michelin-csillagos séfek közös erőbedobással főztek a vízilabdásoknak.

A csapatoknak ez a versenynap volt az utolsó esélyük, hogy pontot szerezzenek és továbbjussanak a középdöntő második szakaszába, ahonnan csak egy ugrás a Döntő hete!

Ehhez először egy Afrika ihlette pult elemeit kellett elő- és főételként elkészíteniük, olyan különleges nyershúsokból válogatva, mint a krokodil, a kameruni törpekecske, a kudu, az impala, a bivaly, a zebra és az afrikai harcsa. Köretelemek közül itthon exkluzívnak számító okrát, yam gyökeret, főzőbanánt és keserű uborkát (azaz balzsamkörtét) is tálalhattak tányérjaikhoz.

Bajnoki menüsor várt a mezőnyre a második feladatban, arany, ezüst és bronz színekben pompázó főételt és desszertet várt a zsűri, pontosabban Fördős Zé, mert a Michelin-csillagos séfeket is beállította főzni a pultba, akik közös erővel dolgoztak a sport nagyágyúinak kedvére. A jól megpakolt dobogós pulton volt aranypisztráng, aranydurbincs, albínó tokhal, atlanti tőkehal, nyelvhal, tükörponty, makréla, ezüstpulyka, bronzpulyka, kendermagos tyúk, szürke galamb, kacsamáj és libamáj, valamint sárgás tökfélék, mint például Hokkaido tök, sárga gömbcukkini, lótuszgyökér, kurkuma gyökér, sárga karfiol, sárga paradicsom, sárga retek, sárgadinnye, papaya és citrusfélék.

A világverő vízilabdás büszkeségeinket Gergely István, Hosnyánszky Norbert, Nagy Viktor, Decker Ádám és Erdélyi Balázs képviselte.

Rácz Jenőn és Sárközi Ákoson túl, az utolsó pontszerző napon, a piros csapat diadalmaskodott. Mind a két pontot bezsebelték, így Tóth Verának, Osvárt Andinak és Schobert Norbinak nem kell a következő adásban, egyéniben bizonyítania. A csapatverseny során az egyik kék csapat is elegendő pontot szerzett, így Gyenesei Leila, Görög Zita és Szandi is megúszta a következő megmérettetést.

A két legkevesebb pontot gyűjtő csapat tagjai egyéniben kell, hogy kivívják a továbbjutást érő helyeket. Tornóczky Anita, Csonka Bandi és Németh Kristóf, valamint Muri Enikő, Rába Timi és Nagy Sanyi a következő adásban összecsap a második középdöntő hétbe kerülésért, közülük egy versenyzőtől viszont búcsúzni fog a zsűri. A hírességekhez főzésről főzésre közelebb kerül A Konyhafőnök VIP cím és ez ezzel járó 10 millió forint! Bandi kikészítette Anitát a kérdéseivel: „Nem tudok veled foglalkozni!” 

„Nagyon mérges vagyok most!” – Rácz Jenő kiakadt a csapatára.

Tornóczky Anita „vámpírrá változott” a konyhában.

Rácz Jenő megbántotta Schobert Norbit.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: konyhafőnök