A Fókusz nézői közel négymillió forintot adományoztak az SOS Gyermekfalvaknak, az RTL további tízmillióval egészíti ki az összeget

A Fókusz nézői közel négymillió forintot adományoztak az SOS Gyermekfalvaknak, az RTL további tízmillióval egészíti ki az összeget
Nagy sikerrel zárult az RTL adománygyűjtő akciója, amellyel a vállalat az SOS Gyermekfalvak idei kampányát támogatta. Az állami gondozásban élő gyermekek napja alkalmából október 2–6. között minden hétköznap a Fókuszban a szervezetnél nevelkedett fiatalok útkereséséről és a nevelőszülői hivatás szépségeiről, kihívásairól láthattak riportokat a nézők. Az adások hatására közel négymillió forint adomány gyűlt össze, ezt az összeget az RTL további tízmillió forinttal egészíti ki.

Az SOS Gyermekfalvak immár harmadik éve szervez megmozdulásokat október 7-e, az állami gondozásban élő gyermekek napja alkalmából. Idei kampányával az országban tapasztalható nevelőszülő-hiányra hívta fel a figyelmet.

A kezdeményezéshez az RTL is csatlakozott: október 2–6. között minden hétköznap a Fókuszban olyan fiatal felnőttekről láthattak riportokat a nézők, akiknek, bár nagy fáradozások árán, de sikerült megtalálni helyüket a társadalomban. A tudósításokból az is kiderült, a szakemberek és a nevelőszülők jelenléte, támogatása elengedhetetlen ahhoz, hogy a hátrányos helyzetben lévő fiatalok egyenlő esélyekkel vágjanak bele a nagybetűs életbe.

Az RTL önkéntesei az SOS Gyermekfalvak rendhagyó akciójában is részt vettek. Október 7-én, szombaton Budapesten, a Nyugati téren segítettek kiosztani azt a 2000 darab árvácskát, amellyel a szervezet a jelenlegi nevelőszülő-hiányra hívta fel a figyelmet, ugyanis 2000-nél is több nevelőszülőre lenne szükség ahhoz, hogy minden gyermek szerető családban nőjön fel.

A Fókusz-riportok hatására a nézők összesen 3 740 000 forintot adományoztak az SOS-nek. Ezt az összeget az RTL további 10 000 000 forinttal egészítette ki.

„Elmondhatatlanul hálásak vagyunk azért, hogy az RTL ismét mellénk állt, és támogatta a kezdeményezésünket. A nézők felajánlása és a vállalat adománya hatalmas segítség számunkra, így biztos hátteret és segítséget tudunk nyújtani annak a 400, család nélkül élő gyermeknek, illetve fiatal felnőttnek, akik a szárnyaink alatt nevelkednek” – mondta Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!