16,5 millió forint műszaki támogatás közösségi rádióknak és televízióknak

16,5 millió forint műszaki támogatás közösségi rádióknak és televízióknak
Kilenc közösségi és kisközösségi televízió és rádió több mint 16,5 millió forintot kap műszaki fejlesztésekre – erről is döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A grémium nyertest hirdetett három vidéki rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályázati eljárásában, két eljárásban elvégezte az alaki vizsgálatot és véglegesített egy szombathelyi pályázati felhívást.

Három televízió és hat rádió nyert műszaki támogatást

A közösségi médiaszolgáltatók támogatására kiírt műszaki pályázat harmadik fordulójában a nyertesek összesen 16,52 millió forintot fordíthatnak stúdió-, hang-, fénytechnikai berendezések, műsorjel-átviteli és informatikai eszközök vásárlására. A televíziók közül támogatást kapott a pécsi Pannon Televízió, a Mezőtúri Városi Televízió és a Városi TV Mohács. A közösségi rádióknál a miskolci Európa Rádió és a Csillagpont Rádió, a veszprémi Mária Rádió Helikon, valamint a fővárosi 90.9 Jazzy Rádió pályázott sikerrel. A kisközösségi rádióknál a kiskunfélegyházai Rádió Smile és a székesfehérvári Táska Rádió kap segítséget.

Médiafelügyeleti és rádiós pályázatokkal kapcsolatos döntések

A tanács eredményt hirdetett a Székesfehérvár 99,8 MHz és a Tatabánya 102,5 MHz helyi vételkörzetű médiaszolgáltatási lehetőségek kereskedelmi jellegű, valamint a Törökszentmiklós telephelyű kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség használatára kiírt pályázati eljárásokban: előbbi kettőnél a Radio Plus Kft., utóbbinál a Rádió Horizont Kft. a nyertes. A grémium elvégezte a körzeti vételkörzetű Szeged 87,9 MHz kereskedelmi és a Nyíregyháza 100,5 MHz közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárásokban a beérkezett pályázati ajánlatok alaki vizsgálatát. Előbbinél hiánypótlásra szólította fel a Radio Plus Kft.-t, utóbbinál pedig nyilvántartásba vette az Európa Rádió Nonprofit Közhasznú Kft.-t. Mindegyik esetben egyedül pályáztak a szolgáltatók. A tanács véglegesítette és közzéteszi honlapján egy Szombathely telephelyű kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség elvi használatára irányuló pályázati felhívását.

A testület a termékmegjelenítésre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt rótt ki 50 ezer forintos bírságot a Balaton Televízió szolgáltatójára, mert áru megvételére való közvetlen felhívás hangzott el a vizsgált műsorszámban, illetve a szerződéses vállalások megsértése miatt összesen 40 ezer forintos bírságot szabott ki a zalaegerszegi és az egri Best FM szolgáltatójára.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: NMHH, Médiatanács